06
КВІ
2016

Дензел Вашингтон екранізує бродвейську п'єсу

Кілька років тому Дензел Вашингтон зіграв у п'єсі Огаста Вілсона «Перешкоди» (Fences) на Бродвеї. Актор хотів перенести історію, що отримала Пулітцерівську премію, на великий екран, але проект довгий час буксував. Зате тепер Вашингтон набирає акторів і готується до третьої режисерської роботи.
 
На фото: Дензел Вашингтон

У «Перешкодах» Вашингтона знімаються Майкелті Вільямсон і Расселл Хорнсбі - вони ж були задіяні у виставі. Дензел не обійшов себе, і зіграє головну роль, а головна жіноча роль дісталася Віолі Девіс. Фільм продюсує Скотт Рудін, який свого часу надіслав Вашингтону сценарій Вілсона - це був єдиний текст драматурга, який він особисто перевів на мову кіно.
 
На фото: Віола Девіс

Дія «Перешкод» розвивається в 1950-х. Це історія Троя Мексона, який мріяв стати зіркою бейсболу, але в підсумку працює складальником сміття. Трой живе разом з дружиною, сином Корі і молодшим братом Гебліелом, колишнім солдатом, який отримав серйозні фізичні та психологічні травми.

П'єса Вілсона побачила світ в 1983 році і з тих пір отримала чимало премій, включаючи престижну Пулітцерівську і премію «Тоні» за кращий спектакль в 1987-му.

 
На фото: Майкелті Вільямсон

«Перешкоди» є частиною так званого «Піттсбурзького циклу» драматурга, куди входить десять п'єс. Свого часу Дензел Вашингтон уклав угоду з каналом HBO про екранізацію кількох текстів циклу, але «Перешкоди» в цей договір не входили.

Останні місяці Вашингтон активно працював над сценарієм Вілсона разом з драматургом Тоні Кушнером, автором п'єси «Ангелів в Америці», а також номінантом на «Оскар» за сценарій драм Стівена Спілберга «Мюнхен» і «Лінкольн».

 
На фото: Расселл Хорнсбі

Зйомки «Перешкод» розпочнуться 22 квітня і займуть 34-40 днів. Так що у Вашингтона є всі шанси випустити картину до нагородного сезону.
 
Джерело: kinobox.in.ua
Переклад: kinobox.in.ua
#####