11
КВІ
2016

Бенісіо Дель Торо створить кримінальну імперію

Студія Paramount виграла бій за постановку фільму за книгою Ті Джея Інгліша «Корпорація: Епічна історія кубино-американської організованої злочинності». Головну роль в проекті зіграє Бенісіо Дель Торо, а спродюсує картину компанія Леонардо ДіКапріо Appian Way.
 
На фото: Бенісіо Дель Торо
 
Героєм фільму стане Хосе Мігель Баттл-старший, лідер і засновник так званої «Корпорації», а простіше кажучи, кубинської мафії. У нього була цікава кар'єра по обидва боки закону. Він служив поліцейським, був посередником між злочинним світом і поліцією, причому його босом був сам президент Куби Фульхенсіо Батіста.

Згодом Баттл втік в США, де в ЦРУ його готували до операції в затоці Свиней з метою повалення уряду Фіделя Кастро. Операція провалилася, Хосе з товаришами опинилися за ґратами. Основний кістяк групи, що проходила навчання в Америці, в результаті сформував «Корпорацію» на чолі з Хосе Мігелем. Вони переїхали в Нью-Джерсі, де почали свою злочинну діяльність - від нелегальних лотерей до відмивання грошей і вбивств.
 
Кадр з фільму «Втрачений рай»

Книга Інгліша буде опублікована на початку 2017 року, але студії воліють заздалегідь купувати права на цікавий матеріал. Разом з Paramount за «Корпорацію» боролася студія Warner. В її пропозиції в головній ролі фігурував Оскар Айзек. Від Sony виступав Скотт Рудін, що планував віддати фільм Полу Грінграссу.

За права на книгу Paramount заплатила семизначну суму. Писати сценарій «Корпорації» буде Девід Метьюз, який працював над серіалами «Підпільна імперія» і «Вініл».

 
Кадр з фільму «Сікаріо»

Бенісіо Дель Торо зараз знімається у восьмому епізоді «Зоряних війн», де грає антагоніста. Актор нещодавно грав у драмі «Втрачений рай» іншого відомого представника кримінального світу, главу наркокартеля Пабло Ескобара.
 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####