13
КВІ
2016

Стівен Спілберг знову попрацює з Марком Райленсом

Участь в драмі Стівена Спілберга «Міст шпигунів» обернулося для Марка Райленса нагородженням премією «Оскар». Актор знявся в казці Спілберга «Великий дружній велетень», а в недалекому майбутньому зіграє Папу Римського Пія IX в новій стрічці режисера «Викрадення Едгардо Мортара».
 
На фото: Стівен Спілберг і Марк Райленс

В основі сценарію Тоні Кушнера, автора «Мюнхена» і «Лінкольна», лежить однойменна книга Девіда Кертцера, заснована на реальних подіях.

Болонья, 1858 рік. Шестирічний єврейський хлопчик Едгардо Мортара був насильно відібраний у батьків папською інквізицією. За рік до цього Едгардо серйозно захворів і був таємно хрещений служницею, що було порушенням закону Папської області, куди входила Болонья. Хрестити дітей, яких потім виховували в єврейських сім'ях, заборонялося. Тому в очах церкви позбавлення батьків дитини вважалося вчинком правильним.

Поки Едгардо знаходився в Римі, де виховувався в домі для євреїв-католиків, з протестами виступили різні єврейські організації, а також відомі діячі, зокрема Наполеон III і імператор Франц-Йосиф.
 
Після приєднання Папської області до Італії в 1870 році папа втратив владу, і сім'я Мортара знов зробила спробу повернути сина. Проте до цього моменту Едгардо Мортара, який досяг 19-річного віку і став повнолітнім, заявив, що прихильний католицькій вірі. У той же рік він переїхав до Франції, де вступив в орден августинців.

Стівен Спілберг вже придивлявся до цього проекту пару років назад, але тоді у нього в планах ще не було фантастики «Першому гравцю приготуватися», до зйомок якої режисер приступить вже дуже скоро.

 
Кадр з фільму «Міст шпигунів»

Ролі в історичному кіно в новинку для британського актора. Марк Райленс недавно знявся в міні-серіалі «Вовчий зал», де зіграв першого радника Генріха VIII Томаса Кромвеля.
 
Кадр з міні-серіалу «Вовчий зал»

«Викрадення Едгардо Мортара» запуститься у виробництво на початку 2017 року. Реліз фільму очікується в четвертому кварталі 2017 року.
 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####