15
КВІ
2016

У «Аватара» буде відразу чотири продовження

Після того як в 2009 році «Аватар» став найуспішнішим фільмом в історії, Джеймс Кемерон анонсував два продовження картини. Згодом дві стрічки перетворилися в три, а тепер постановник знову поміняв плани. В цілому франшиза буде налічувати відразу п'ять картин - і «Аватар 2» вийде вже в 2018-му.
 
На фото: Джеймс Кемерон

Виступ Джеймса Кемерона стало головним сюрпризом презентації студії Fox в рамках конвенту CinemaCon. Рішення режисер пояснив наступним чином: «Ми захотіли створити по-справжньому епічну сагу, яка буде розвивати ідеї першої частини і перевершить її в усіх аспектах. Вже протягом кількох років я працюю з висококласними сценаристами над розвитком всесвіту: новими персонажами, істотами, світами, культурами. Згодом ми зрозуміли, що стикаємося з обмеженнями, і нам потрібно більше фільмів, щоб повноцінно втілити в життя всі ідеї».

Оновлений графік релізів виглядає наступним чином:
  1. «Аватар 2» - кінець 2018 року
  2. «Аватар 3" - кінець 2020 року
  3. «Аватар 4" - кінець 2022 року
  4. «Аватар 5» - кінець 2023 року
Новий логотип франшизи

Джеймс Кемерон зазначив, що «Аватар» створюється спеціально для перегляду на великому екрані і в черговий раз виступив проти ініціативи The Screening Room, що пропонує можливість дивитися фільми вдома за 50 доларів в день їх прем'єри.

Оригінальний «Аватар» заробив в світовому прокаті 2,78 млрд доларів. На другій позиції в списку найкасовіших фільмів в історії знаходиться «Титанік» все того ж Кемерона з 2,18 млрд касових зборів.

 
Кадр з фільму «Аватар»

Раніше Кемерон заявляв, що нові «Аватари» змусять глядачів «сидіти з відкритим ротом».
 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####