18
КВІ
2016

Alibaba Pictures підтримає «Стартрек» і Джузеппе Торнаторе

Китайська кіностудія Alibaba Pictures, заснована онлайн-магазином Alibaba, інвестує в два голлівудських проекти - «Стартрек: Поза межами» і «Підлітки-мутанти черепашки-ніндзя 2». Крім цього, італійський постановник Джузеппе Торнаторе поставить фільм, фінансуванням якого займеться Alibaba Pictures.
 
Кадр з фільму «Стартрек: Поза межами»

Фінансова підтримка двох картин Paramount є частиною договору щодо інвестування та маркетингу, укладеним рік тому, під час роботи над п'ятою частиною франшизи «Місія неможлива».

«Стартрек: Поза межами» і «Підлітки-мутанти черепашки-ніндзя 2» вийдуть цього літа в США та інших країнах світу, а в Китаї з'являться в другій половині 2016-го. Alibaba стане партнером по маркетингу і промоції фільмів, як робила це з «Нацією ізгоїв». У Китаї картина з Томом Крузом заробила 135,6 мільйонів доларів.
 
Кадр з фільму «Підлітки-мутанти черепашки-ніндзя 2»

Alibaba Pictures Group була заснована в 2014 році, але своїх фільмів поки не випускала, займаючись підтримкою зарубіжних картин. Трохи раніше компанія підписала контракт з Skydance Media про спільне фінансування і продюсуванні військової драми «Літаючі тигри», сценарій якої напише Рендалл Воллес, автор «Хороброго серця».

Перший фільм виробництва Alibaba Pictures називається «Перевізник». Режисером став Чжан Цзяцзя, а продюсував стрічку Вонг Кар-Вай. Це романтична історія про юну китаянку, закохану в немолодого одруженого художника. Реліз фільму планується ближче до кінця року.

 
Джузеппе Торнаторе на зйомках фільму «Краща пропозиція»

Днями контракт з Alibaba Pictures підписав італієць Джузеппе Торнаторе, лауреат премії «Оскар» за стрічку «Новий кінотеатр "Парадізо"». Згідно з угодою, Торнаторе зніме для Китаю багатобюджетну картину в найближчі 2-3 роки.
 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####