27
КВІ
2016

«Страшилки» отримають продовження

Режисер Роб Леттерман і сценарист Даррен Лемке уклали контракт зі студією Sony на розробку продовження минулорічної комедії «Страшилки». Фільм за участю Джека Блека зібрав у світовому прокаті 156,7 млн ​​доларів.
 
Кадр з фільму «Страшилки»

За сюжетом картини Леттермана старшокласник Зак переїжджає з Нью-Йорка в глухе містечко, де знайомиться з симпатичною Ханною. Але її строгий батько категорично забороняє дочці спілкуватися з будь-ким. Виявляється, що батько Ханни - відомий письменник, в книгах якого укладені різноманітні монстри. Намагаючись зрозуміти, чому його нову подругу не можна з ним розмовляти, Зак випадково випускає їх на волю.

Не можна сказати, що «Страшилки» стали великим хітом, проте, враховуючи бюджет фільму, картина показала себе дуже непогано. Стрічку зняли всього за 58 мільйонів доларів (витрати на рекламу не повідомляються), тому зібрані 156,7 млн ​​не тільки покрили витрати, але і принесли невеликий прибуток.

 
Кадр з фільму «Страшилки»

«Страшилки» перебували в розробці 17 років - стільки часу пройшло з моменту першої спроби адаптувати книги Р. Л. Стайна. Спочатку картину збиралася знімати студія Fox в 1998 році, але в 2008-му права перекупила Sony. Однією з головних проблем стала необхідність не тільки добре перекласти історію для великого екрану, але і населити фільм чудовиськами, вигаданими письменником.

У фільмі Стайна грав Джек Блек. Очікується, що він повернеться в продовженні.

 
Кадр з фільму «Страшилки»

Роб Леттерман дебютував в кіно анімацією «Підводна братва». На його рахунку мультфільм «Монстри проти прибульців», а в ігровому кіно він спробував свої сили в комедії «Мандри Гуллівера», де, як і в «Страшилках», знімався Джек Блек.
 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####