29
КВІ
2016

Кевін Макдональд зніме фільм про Вітні Х'юстон

Режисер драм «Останній король Шотландії» і «Чорне море» Кевін Макдональд повернеться до своїх витоків - документального кінематографу - і зніме фільм про життя і творчість Вітні Х'юстон.
 
Вітні Х'юстон у 2001 році

Макдональд, лауреат премії «Оскар» за документальний фільм «Одного разу у вересні», вже присвячував один зі своїх проектів музикантові. На рахунку у режисера стрічка «Боб Марлі», прем'єра якої відбулася на Берлінському кінофестивалі.

Продюсувати фільм про Х'юстон буде Саймон Чінн, який працював над двома оскароносним документальними фільмами - картинами «Канатоходець» і «В пошуках Цукрової людини».

Вітні Х'юстон належить безліч рекордів у поп-музиці. Співачка продала більше 200 мільйонів копій своїх альбомів, надихнувши не одне покоління поп-зірок - від Мераї Кері до Леді Гаги і Бейонсе. Х'юстон знімалася і в кіно. Серед її найуспішніших картин мелодрама «Особистий охоронець» з Кевіном Костнером.

 
Кадр з фільму «Особистий охоронець»

Однак все досягнення Вітні були затьмарені наркотичною залежністю співачки. Історія її саморуйнування дуже сумна і закінчилася трагічно: 11 лютого 2012 Х'юстон знайшли без свідомості в готелі «Беверлі Хілтон» в Санта-Моніці, але спроби медиків повернути співачку до життя не увінчалися успіхом.

У Макдональда буде доступ до всіх сімейних архівів Х'юстон. Серед тих, кого режисер планує розпитувати про життя співачки, буде засновник і президент лейблу Arista Record Клайв Девіс, який відкрив світові нову зірку ще в 1980-х.

 
Вітні Х'юстон у 1982 році

«Вітні була геніальною співачкою, про що ніхто ще не зняв кіно, - говорить Кевін Макдональд. - Вона була чудовою артисткою за всіма статтями. У неї був один з кращих голосів останніх 50 років, вона змінила підхід до поп-музики, повернувши її до госпелу і блюзу. Вона була абсолютно унікальною зіркою».
 
На фото: Кевін Макдональд

Режисер покаже у фільмі що раніше не представлялися кадри з Вітні Х'юстон, простежить за її становленням з дитинства, коли вона починала співати в церковному хорі. «Не дивлячись на те, що я не забуду показати темну сторону життя Вітні, її пристрасть до наркотиків і алкоголю, мені хочеться, щоб глядачі, подивившись фільм, вийшли із залу з позитивним відчуттям про Х'юстон і її музику».

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####