29
КВІ
2016

Мартін Скорсезе може забрати собі проект Даррена Аронофскі

Режисер Мартін Скорсезе придивляється до історичної драми «Генерал», яка розповість про життя першого американського президента Джорджа Вашингтона. Спочатку картину планував знімати Даррен Аронофскі, але він так і не дістався до неї.
 
На фото: Мартін Скорсезе

Аронофскі облюбував «Генерала» ще в квітні 2012 року. Тоді його компанія Protozoa Pictures придбала права на сценарій Адама Купера і Білла Колладж. Чотири роки тому у режисера «Ноя» був контракт з Paramount, тому він очікував, що студія придбає проект. «Генерала» Аронофскі описував так: «Історія в стилі "Непрощеного", але про Вашингтона».

 
На фото: Даррен Аронофскі

Джордж Вашингтон народився в родині землевласника в 1732 році. Будучи тридцятирічним, вступив в ополчення, взяв участь у військових діях проти французів і індіанців, побував в полоні. У 1758 році вийшов у відставку в чині полковника. Згодом став одним з найбагатших плантаторів Вірджинії. У 1787 році був обраний головою Конституційного конвенту, який виробив в 1787 році Конституцію Сполучених Штатів. Через два роки був обраний першим президентом США. Портрет Вашингтона і до цього дня прикрашає однодоларову купюру.

Зараз правами на «Генерала» володіє компанія Red Granite Pictures. Її продюсери вже співпрацювали з Мартіном Скорсезе, працюючи над стрічкою «Вовк з Волл Стріт». Цікаво, що у Скорсезе, як і у Аронофскі, також є договір з Paramount, за яким право «першої ночі» на все його проекти знаходиться саме у цій студії. Можливо, Paramount погодиться на виробництво «Генерала», якщо знімати його буде Мартін Скорсезе.

 
Мартін Скорсезе і Ендрю Гарфілд на зйомках «Мовчання»

У режисера «Відступників» в планах пристойна кількість проектів. Зараз він закінчує роботу над стрічкою «Мовчання», але попереду у нього кримінальна драма «Диявол в білому місті» з Леонардо ДіКапріо, «Ірландець» з Робертом Де Ніро і Аль Пачіно, а також картина «Сходження Теодора Рузвельта».
 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####