02
ТРА
2016

Universal зазнає збитків через «Мисливця і Снігову королеву»

Прохолодний прийом фільму «Мисливець і Снігова королева» в прокаті обернеться для студії Universal не тільки втратою можливості запустити нову франшизу, але і збитками. За попередніми даними, студія може втратити 70 млн доларів.
 
«Мисливець і Снігова королева»

Як пише Variety, підрахувати точну суму збитків досить важко, оскільки студія не повідомляє бюджет, витрачений на маркетинг і дистрибуцію. Однак деякі чиновники з конкуруючих студій впевнені, що картина виявилася не тільки провальною, а й збитковою. Є припущення, що стрічка «Мисливець і Снігова королева» знайде фінансовий розрад при релізі на цифрових платформах, але при цьому студія все одно втратить від 30 до 40 млн доларів.

Картина 
«Мисливець і Снігова королева» все ще йде в прокаті і навіть не стартувала на деяких територіях начебто Греції і Японії. Згідно з даними аналітиків, фільм збере у себе на батьківщині 55 млн доларів і 150 млн доларів за кордоном, трохи перекривши суму в 200 млн. Як ми пам'ятаємо, суму, отриману в американському прокаті, варто ділити навпіл, а виручка за кордоном вважається ще складніше, оскільки скрізь свої умови прокату.
 
«Мисливець і Снігова королева»

Перший фільм казкової франшизи заробив в світі 396 млн. Сиквел-приквел стартував в США дуже слабо, взявши за все 19,4 млн доларів.

Спочатку режисерський пост 
«Мисливця і Снігової королеви» займав Френк Дарабонт, постановник «Втечі з Шоушенка». Однак через творчі розбіжності з продюсерами Дарабонт покинув картину, і на його місце прийшов дебютант Седрік Ніколя-Троян, супервайзер спецефектів. Крістен Стюарт вибула з продовження, додалися Джессіка Честейн і Емілі Блант. Студія сподівалася, що Кріс Хемсворт, який грає Мисливця, виявиться в центрі нової пригодницької франшизи. Бюджет другої картини склав 115 млн доларів, на відміну від 170 млн першої.

Критики розгромили другу стрічку. На зібранні рецензій RottenTomatoes у 
«Мисливця і Снігової королеви» всього 17% позитивних рецензій. Думка критиків і збори, як правило, не корелюють між собою. Зрештою, «Бетмен проти Супермена» отримав 28% позитивних відгуків, але зібрав в світовому прокаті 852 млн, з яких 319 млн довелося на США.
 
«Мисливець і Снігова королева»

«Фільм просто не дуже хороший, - каже аналітик MKM Partners Ерік Хендлер. - Емілі Блант, Шарліз Терон, Кріс Хемсворт - всі вони хороші актори, але в картині немає жодної касової зірки».

Крім того, реліз казки Universal припав на другий тиждень прокату проекту Disney «Книга джунглів», яка додала до своєї скарбнички вражаючі 61,5 млн доларів, знизивши збори на другому тижні всього лише на 40%.

За словами конкурентів, Universal необхідно зібрати за 
«Мисливця і Снігову королеву» хоча б 325 млн доларів, щоб окупити тільки виробничий бюджет. Маркетинг, можливо, забрав ще 70 млн, але відомо, що Universal відкликала деяку рекламу, коли стало ясно, що фільм не встановив контакт з глядачем.
 
«Мисливець і Снігова королева»

Universal сподівалася на нову франшизу на кшталт «Форсажу» або «Ідеального голосу», проте світ Білосніжки, схоже, закінчиться на другому фільмі. Студія втратить гроші, але, швидше за все, отримає прибуток на прийдешніх проектах, серед яких бойовик «Джейсон Борн» і анімація «Секрети домашніх тварин».
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####