02
ТРА
2016

Новою Ларою Крофт стала Алісія Вікандер

Чутки про призначення Дейзі Рідлі на роль Лари Крофт у новій кіноверсії популярної гри про розкрадачку гробниць не підтвердилися. Сьогодні стало відомо, що легендарну героїню Tomb Raider зіграє шведська акторка Алісія Вікандер, лауреатка премії «Оскар» за фільм «Дівчина з Данії».
 
На фото: Алісія Вікандер

GK Films ще в березні 2011 року стала володаркою прав на кіноверсію відеоігри про любительку пригод. Глава компанії Грем Кінг намагався підняти проект поодинці, але без участі студії-мейджора такі екранізації в наш час неможливі. Тому тепер разом з GK Films в розробці беруть участь MGM і Warner.

Гра Tomb Raider, яка послужила основою для фільмів, вийшла в 1996 році і стала хітом, а її героїня Лара Крофт влилася в світовій поп-культурний контекст і на сьогоднішній день є одним з найбільш впізнаваних персонажів комп'ютерних ігор в історії. В цілому гра розійшлася тиражем в 35 мільйонів екземплярів.

 
Кадр з фільму «Дівчина з Данії»

Двічі Лару Крофт на екрані втілювала Анджеліна Джолі. Перший фільм «Лара Крофт: Розкрадачка гробниць» вийшов в 2001 році і зібрав в кінотеатрах по всьому світу більше 270 мільйонів доларів при бюджеті в 115 мільйонів. Сиквелу, який вийшов в 2003-му, пощастило менше. Його збори склали 156 мільйонів доларів при виробничому бюджеті в 95.

Warner провела кілька років у розробці перезапуску «Лари Крофт», поки права знову не повернулися до компанії Square Enix в 2011-му і не були куплені GK Films.

Сценарій нової «Лари Крофт» написав Дженіва Робертсон-Дуарет, чий текст Hibernation знаходився в «чорному списку» найцікавіших сценаріїв (до його екранізації прикріплений Джастін Лін).

 
Кадр з фільму «Агенти U.N.C.L.E.»

Режисерське крісло перезапуску займає норвежець Роар Утхауг, чия «Хвиля» в минулому році стала одним з найефектніших фільмів кінофестивалю в Торонто.

Алісія Вікандер, яка здобула популярність завдяки датській мелодрамі «Королівський роман», зараз є однією з найбільш затребуваних зірок Голлівуду. Нещодавно її можна було бачити в фантастиці «Ex Machina», в шпигунському бойовику «Агенти U.N.C.L.E.», а за роль другого плану в драмі «Дівчина з Данії» шведка була удостоєна премії «Оскар». Цього року її можна буде побачити в бойовику «Джейсон Борн» і в драмах «Світло в океані» і «Тюльпанна лихоманка».

 
Кадр з фільму «Джейсон Борн»

На роль Лари Крофт претендували багато молодих актрис. Серед них були Дейзі Рідлі, Кара Делевінь, Емілія Кларк і Сірша Ронан. Однак Алісія Вікандер виявилася найкращим вибором для цієї потенційної франшизи, яка стартує з пригод молодої Лари. Крім того, шведська актриса знайшла номер ідеального британського акценту.

Зараз Вікандер знімається в картині Віма Вендерса «Занурення» разом з Джеймсом МакЕвоєм.

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####