16
ТРА
2016

Автор «Відважної» поріднить Пітера Пена і Алісу

Лауреат премії «Оскар» Бренда Чепмен, яка отримала нагороду Американської кіноакадемії за «Відважну», дебютує в ігровому кіно фільмом Come Away, що є приквелом «Аліси в країні чудес» і «Пітера Пена» одночасно.
 
На фото: Бренда Чемпен

Сценарій проекту написала Марісса Кейт Гудхілл, за задумом якої популярні літературні персонажі спочатку доводилися один одному братом і сестрою. Їх старший брат гине в результаті нещасного випадку, а батьки з великими труднощами переживають трагедію, що врешті-решт змушує юних родичів зануритися в чарівні пригоди: Алісу - в країні чудес, Пітера Пена - в Небувалії.

 
Кадр з мультфільму «Відважна»

Обидва першоджерела за авторством Льюїса Керролла і Дж. М. Баррі давно знаходяться у відкритому доступі, так що не вимагають покупки прав на адаптацію. В останній раз хлопчика, який не бажав дорослішати, можна було побачити в фентезі Джо Райта, який провалився в прокаті. Аліса ж постане на великому екрані в діснеївскій казці вже в травні 2016-го.
 
Кадр з фільму «Аліса в Задзеркаллі»

Продюсуванням Come Away займуться колишній президент Paramount з питань виробництва Мішель Меннінг (в її послужному списку значаться «Клуб "Сніданок"» і «Шістнадцять свічок»), а також Ліса Кан («Санктум») і Андреа Кейр.
 
Кадр з фільму «Пен: Подорож до Небувалії»

Бренда Чепмен має в своїй фільмографії дві анімаційні картини. «Відважну» вона режисирувала на пару з Марком Ендрюсом, а до того була співпостановником «Принца Єгипту». Бренда також причетна до сценаріїв «Короля Лева», «Красуні і чудовиська» і «Горбаня з Нотр Дама».
 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####