19
ТРА
2016

«Чорна пантера»: Афроамериканці складають 90% акторів

Слідом за Люпітою Ніонго, що отримала пропозицію приєднатися до сольного фільму про Чорну пантеру, в проект Раяна Куглера може влитися і зірка його «Кріда» Майкл Б. Джордан. На тлі повідомлень про це Кевін Файгі зізнався, що 90% акторського складу майбутнього фільму будуть африканцями чи афроамериканцями.
 
На фото: Майкл Б. Джордан

Поки невідомо, кого саме зіграє 29-річний артист. За словами джерела The Hollywood Reporter, Джордану уготований образ антагоніста. Для Майкла «Пантера» буде не першою появою в кінокоміксі. У минулому році актор знявся в ребуті «Фантастичної четвірки», який провалився в прокаті.

З Раяном Куглером він співпрацював не тільки в «Спадку Роккі Бальбоа», але також в драмі «Станція "Фрутвейл"», що взяла Гран-прі «Санденс» і премійованої в Каннах в рамках програми «Особливий погляд».

 
На фото: Люпіта Ніонго

Джордан, очевидно, не остання чорношкіра зірка в майбутній картині про одного з найрозумніших персонажів всесвіту Marvel. Продюсер Кевін Файгі запевняє, що акторський ансамбль проекту буде сформовано головним чином з афроамериканців і африканців, що перетворить фільм в соціокультурне досягнення студії. Здавалося б, такий підхід до кастингу диктує здоровий глузд, але потрібно багато років, щоб компанія зважилася на нього.

За визнанням Файгі, спочатку Marvel йшла до цього довго на сторінках коміксів, але ще більше часу знадобилося для змін в кіноіндустрії.

 
На фото: Кевін Файгі

Як би там не було, поява нових імен в стрічці не прояснює деталей її сюжету, але, швидше за все, при такому расовому та етнічному розкладі дію буде розвиватися на території Ваканди, технологічно просунутої вигаданої країни, на захист якої стає Чорна пантера (Чедвік Боузман) , спадкоємець правлячої династії держави.

Реліз картини запланований на 15 лютого 2018 року.

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####