23
ТРА
2016

Зйомки кіно по грі «Тетріс» стартують в 2017 році

Китайський медіамагнат Бруно Ву і продюсер Лоуренс Касанофф оприлюднили спільну заяву про запуск в розробку фільму, заснованого на відеогрі «Тетріс». Зйомки картини пройдуть в Піднебесній в майбутньому році.
 
Tetris

На базі американської та азіатської компаній Threshold Entertainment Group і Seven Star Works було організовано партнерське підприємство Threshold Global Studios, яке і займеться розвитком проекту, на чиє виробництво буде витрачено близько 80 мільйонів доларів. В офіційному повідомленні студій стверджується, що протягом року ідея картини обговорювалася з Tetris Company, що володіє ексклюзивною ліцензією на популярну головоломку.

Стрічка, анонсована ще в 2014 році, описується її творцями як «епічний науково-фантастичний трилер», де головні ролі виконають актори з Китаю і США. Лінійний продюсер Дейн Аллан Сміт, який працював над «Грою престолів», «Світом забуття», «Гаррі Поттером і смертельними реліквіями» і рядом інших великих проектів, візьме на себе реалізацію візуальних ефектів, продуманих спеціально для «Тетріс».

 
Tetris

В даний час Касанофф знаходиться на кіноринку в Каннах, де обговорює продаж міжнародних прав на фільм.

Гру «Тетріс» винайшов в 1984 році московський програміст Олексій Пажитнов. Головоломка дуже швидко поширилася по всьому світу і породила заплутані судові розгляди, пов'язані з ліцензією на неї. Сам творець «Тетріса» почав отримувати прибуток від своєї вигадки тільки в 1996-му. Тоді ж він заснував власну компанію, яка зареєструвала слово «tetris» як торгову марку.

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####