25
ТРА
2016

Джон Карпентер повертається до франшизі «Хелловін»

Останній раз режисер Джон Карпентер мав відношення до фільмів серії «Хелловін» в 1982 році, коли продюсував третій фільм франшизи. Зараз він повертається до історії, розпочатої в 1978 році, і обійме посаду виконавчого продюсера перезапуску «Хелловіна».
 
Кадр з фільму «Хелловін»

Фінансують проект кінокомпанії Miramax і Blumhouse Productions, яка належить Джейсону Блуму, який продовжує справно видавати недорогі горори. Серед його недавніх картин: «Астрал 3», «Подарунок», «Сіністер 2», «Візит» та «Паранормальне явище: Примарний світ».

Джон Карпентер каже: «Минуло тридцять вісім років після виходу оригінального "Хелловіна", і зараз я постараюся допомогти зняти десятий фільм серії і зробити його найстрашнішим».

 
На фото: Джон Капентер

Новий «Хелловін» продюсує і Малек Аккад, син сирійського продюсера Мустафи Аккада, який працював над вісьмома частинами франшизи. Всі картини серії «Хелловін» заробили в цілому майже 400 мільйонів доларів у світовому прокаті.

Продюсер Джейсон Блум вважає, що «Хелловін» - один із знакових фільмів для кінематографа. «Саме він надихнув нашу компанію зануритися в світ фільмів жахів. Малек Аккад і Джон Карпентер займають особливе місце в серцях фанів горорів, і ми дуже раді, що Miramax об'єднав нас. Ми в нетерпінням чекаємо моменту, коли приступимо до пошуків режисера, який подарує фанатам "Хелловіна" картину, яку вони заслуговують».

 
Кадр з фільму «Хелловін: Воскресіння»

Оригінальна картина, що вийшла в 1978 році, оповідала про те, як психопат Майк Майерс ще в дитинстві убив сестру в Хелловін. 15 років по тому Майерс збігає з лікарні для душевнохворих і починає тероризувати невелике містечко. Головну роль у фільмі Карпентера зіграла Джеймі Лі Кертіс. Знятий всього за 325 000 доларів, горор заробив 60 мільйонів в світі.

Далі послідували продовження, але Кертіс взяла участь тільки в трьох з них: «Хелловін 2», «Хелловін: 20 років потому» і «Хелловін: Воскресіння». Останні спроби відродити франшизу були зроблені в 2007-му і в 2009-му році Робом Зомбі. Його «Хелловін 2007
» став найбільш касовою в серії, заробивши більше 80 млн доларів, а «Хелловін 2» вже не здобув такого успіху.
 
Кадр з фільму «Хелловін 2007»

Miramax стверджує, що ребут «Хелловіна» стане пріоритетом для студії і обіцяє максимально швидко запустити стрічку в виробництво.
 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####