30
ТРА
2016

Disney задумалася над кіноверсією «Русалоньки»

Переклад класичних мультфільмів в кіноформат став для Disney звичним, а головне, прибутковою справою. Нещодавні проекти «Чаклунка», «Попелюшка» та «Книга джунглів» відмінно показали себе в прокаті. Зараз студія розглядає можливість зняти кіноверсію «Русалоньки».
 
Кадр з мультфільму «Русалонька»

За даними Deadline, студія веде переговори з великими продюсерами, включаючи тих, хто має зв'язки з Disney. Поки офіційної інформації про це немає, але, швидше за все, кіноверсія «Русалоньки» буде схвалена. Особливо це логічно зараз, коли тизер-трейлер казки «Красуня і чудовисько» з Еммою Вотсон зібрав 92 мільйони переглядів за 24 години. Відзначимо, що це відео побило рекорд, раніше поставлений тизером фільму «Зоряні війни: Пробудження сили».

Варто також пам'ятати, якою успішною виявилася «Книга джунглів», що вийшла відносно недавно. Фільм Джона Фавро заробив в світовому прокаті 860 мільйонів доларів, і Disney запустила в розробку продовження.

 
Кадр з мультфільму «Русалонька»

У планах студії фільм «Круелла» з Еммою Стоун, проект «Дамбо», який поставить Тім Бартон, стрічка про фею Дінь-Дінь з Різ Візерспун і продовження «Мері Поппінс» з Емілі Блант. Каталог мультфільмів студії, які можна перетворити в ігрові фільми, стає все менше і менше.

Нагадаємо, що Universal в березні 2014-го оголосила про запуск в розробку своєї «Русалоньки», більш похмурою і відповідної казці Андерсена версії. Фільм планувала знімати Софія Коппола, але режисер в результаті покинула проект. Головну роль зіграє Хлоя Морец (за деякими даними, це був вибір продюсерів, що змусила піти Копполу), а режисерське крісло займе починаюча постановниця Ребекка Томас.

 
Кадр з мультфільму «Русалонька»

Мультфільм за мотивами казки Ганса Крістіана Андерсена вийшов в 1989 році. Проект з бюджетом в 40 млн доларів зібрав в світовому прокаті трохи більше 211 мільйонів. Вважається, що «Русалонька» повернула життя мальованим проектам студії Disney, оскільки починаючи з 1970-х повнометражна анімація студії була комерційно неуспішною. Випуск «Русалоньки» ознаменував собою початок ренесансу студії. Далі були такі хіти, як «Красуня і чудовисько» та «Аладдін».
 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####