07
ЧЕР
2016

Двейн Джонсон стане Людиною з бронзи у Шейна Блека

Проект, який вже шість років намагається підняти режисер «Крутих чуваків» Шейн Блек, ожив. Йдеться про екранізацію бульварних романів про Дока Севеджа, Людину з бронзи. Книги були популярні в 1930-х і 1940-х роках. Головну роль у фільмі зіграє Двейн Джонсон.
 
На фото: Двейн Джонсон

Актор пише про це у себе в «Фейсбуці»: «Офіційно! Як знають всі шанувальники коміксів, першим супергероєм в світі (до появи Супермена) був Кларк Док Севедж, Людина з бронзи. Хочу подякувати моєму другу - режисеру Шейну Блеку і його команді сценаристів в особі Ентоні Багароцці і Чака Мондрі за те, що прилетіли з Лос-Анджелеса і провели День поминання зі мною і продюсером нашої компанії Seven Bucks Productions Хірамом Гарсіа».

Двейн Джонсон зазначає, що, незважаючи на те що Док Севедж став прототипом Супермена, Людина зі сталі не забрав у цього персонажа одну його відмінну здатність. «Причина номер один, по якій мені так хочеться зіграти Дока Севеджа: він дико смішний дивак!»

 
На фото: Шейн Блек

Раніше кандидатом на роль Севеджа вважався Кріс Хемсворт, але в березні цього року Блек повідомив, що хотів би бачити в цьому образі Дуейна Джонсона.

Док Севедж був героєм книг, коміксів, радіопостановок і провального фільму, знятого в 1970-х. Його справжнє ім'я - Кларк Севедж-молодший. Лікар, хірург, вчений, шукач пригод, винахідник, дослідник, а також музикант, Севедж втілював в собі практично всі потрібні для бульварних пригодницьких романів професії. Група вчених наділила Кларка майже надприродними здібностями - незвичайною силою і витримкою, фотографічною пам'яттю, володінням бойовими мистецтвами, а також великими знаннями. Майстер перевтілень, Севедж чудово наслідував чужим голосам.

 
Фрагмент обкладинки книги про Севеджа

Автор романів Лестер Дент описував свого героя так: дедуктивні здібності Шерлока Холмса, видатні фізичні дані Тарзана, наукова освіта Крейга Кеннеді (герой популярних детективів Артура Ріва) і великодушність Авраама Лінкольна. Противники Севеджа були найрізноманітнішими - від величезних павуків до невидимих ​​кілерів і маніяків, які бажають захопити світ.

Спроби перенести історії про доктора Севеджа на великий екран провалювалися. Вийшовший в 1975 році фільм не мав успіху, а бажання Арнольда Шварценеггера знятися в ролі знаменитого шукача пригод в 1999 році так і залишилося бажанням - Арні став готуватися до ролі губернатора Каліфорнії.

 
Блек і Джонсон зі сценаристами і продюсером

Шейн Блек зараз готується знімати новий фільм франшизи «Хижак», який вийде в прокат в лютому 2018-го. Двейн Джонсон щойно закінчив роботу в проекті «Рятувальники Малібу», а найближчим часом на українські екрани вийде комедія «Півтора шпигуна» з його участю.
 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####