09
ЧЕР
2016

Фільм «Бунтар один. Зоряні війни. Історія» перезнімуть

Студія Disney в липні цього року займеться перезйомкою фільму Гарета Едвардса «Бунтар один. Зоряні війни. Історія». За даними інсайдерів The Hollywood Reporter, картина тонально не підходить під франшизу, розпочату в 1977 році Джорджем Лукасом.
 
«Бунтар один. Зоряні війни. Історія»

Закритих тест-переглядів для звичайних глядачів поки не було. Першу монтажну збірку стрічки показали продюсерам і босам студії Disney, які і винесли вердикт: фільму потрібний додатковий знімальний час. Велика частина акторського складу разом з режисером Гаретом Едвардсом приступить до роботи через місяць.

Як пише The Hollywood Reporter, «Бунтар один» схожий на військове кіно і не має відчуття «Зоряних війн». Це досить цікава претензія, враховуючи, що перший спін-офф фільмів по всесвіту «Зоряних війн» спочатку позиціонувався як військова картина. Крім того, хоча режисер зняв досить пристойний фільм, він все одно не відповідає стандартам, заданим нещодавно випущеним сьомим епізодом. Іншими словами, студія побоюється, що «бунтар один» збере набагато менше коштів.

Перед Едвардсом постане завдання розбавити серйозний тон стрічки, зробити її легше для сприйняття і надати їй пригодницький тон. Очікується, що в епізоді з'явиться Олден Еренрайк, затверджений нещодавно на роль Хана Соло. З огляду на те, що знімальний період «Бунтаря» тривав з серпня 2015 року по лютий 2016-го, Еренрайк не міг взяти участі в проекті.

 
«Бунтар один. Зоряні війни. Історія»

У фільмі Едвардса задіяні Фелісіті Джонс, Мадс Міккельсен, Бен Мендельсон, Алан Тьюдік, Форест Вітакер, Донні Йен і Дієго Луна. За сюжетом повстанцям належить викрасти плани «Зірки смерті», які, як відомо, виявляться в руках принцеси Леї. Таким чином, «Бунтар один» можна буде назвати приквелом «Нової надії». І варто чекати в ньому появи Дарта Вейдера.

Перезйомки - абсолютно стандартна голлівудська практика. Сказати, що «бунтар один» опинився в кризі, як пишуть багато ЗМІ, не можна. Прем'єра призначена на грудень, а до нього достатньо часу, щоб підрихтувати тональність спін-оффа.

Можна згадати, як в 1976 році Пітер С. Майерс, один з чиновників студії Fox, писав своєму начальству службову записку про перші відгуки на новий проект студії «Зоряні війни»: «Повідомлення настільки необгрунтовані, що я сприймаю їх з часткою скептицизму». Хтось бачив збірку без музики і заявив, що це найкращий фільм в історії кіно. Інший студійний чиновник стверджував, що кіно раніше ніколи так не виглядало. «Згідно з цими даними, є ймовірність, що "Зоряні війни" стануть одним з чемпіонів прокату», - писав Майерс.

 
Кадр з фільму «Бунтар один. Зоряні війни. Історія»

Справжні ж причини перезйомки стрічки «Бунтар один» стануть відомі набагато пізніше, коли студійні чиновники не будуть боятися за свої місця і опублікують деякі матеріали.

Згадаймо ще трохи про реакцію на «Зоряні війни». Джордж Лукас показував незавершену «Нову надію» (спочатку картина не мала цього підзаголовка) своїм друзям. Серед них були Стівен Спілберг, Браян де Пальма та критик журналу Time Джей Кокс. Всі подивилися фільм з інтересом, але без ентузіазму. Де Пальма саркастично зауважив, що нічого гіршого не бачив, хоча Спілберг і Кокс були більш прихильні і після показу відреагували позитивно. Показ для чиновників Fox пройшов ще гірше: кілька людей заснули, один напився і був у захваті, більшість босів фільм зненавиділи. Дружина одного з них підійшла до Лукаса і попросила анімувати рот C3PO, тому що їй не було відомо, що він говорить, не ворушачи губами.
 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####