30
ЧЕР
2016

Джон Боєга зіграє в новому фільмі Кетрін Бігелоу

Виконавець однієї з головних ролей в блокбастері «Зоряні війни: Пробудження сили» Джон Боєга приєднався до нового проекту Кетрін Бігелоу. Картина буде присвячена заворушенням в Детройті 1960-х.
 
На фото: Джон Боєга

Кого саме зіграє актор у Бігелоу, поки не повідомляється. Зараз Боєга знімається в восьмому фільмі франшизи «Зоряні війни». Нещодавно він був приписаний до сиквелу «Тихоокеанського рубіжу».

Лауреатка премії «Оскар» за постановку військової драми «Володар бурі» знайшла для себе новий матеріал. Раніше вважалося, що режисер візьметься за історію сержанта Бо Бергдала, якого звільнили з талібського полону влітку 2014 року.

У березні 2015-го Кетрін Бігелоу стала роздумувати над фільмом про Бергдала, однак зараз стало відомо, що її нова стрічка буде присвячена зовсім іншій темі. Безіменна картина постановниці «Дивних днів» поки проходить під кодовою назвою «Детройтський проект».

Деталі сюжету не розкриваються. Відомо, що Марк Боал написав сценарій кримінальної драми, дія якої розгорнеться на тлі погромів в Детройті, що мали місце влітку 1967-го. Поки жодна студія не взялася за прокат, але він точно планується на 2017-й, до п'ятдесятої річниці тих сумних подій.

 
На фото: Кетрін Бігелоу

Масові заворушення в Детройті почалися 23 липня 1967-го. Відправною точкою стало закриття бару, в якому нелегально вночі продавалося спиртне. Поліція Детройта, яка влаштувала рейд, виявила в закладі на розі 12-ої вулиці і Клермаунт-стріт майже сотню осіб, які святкували повернення двох ветеранів в'єтнамської війни. Поки заарештованих готували до перевезення, навколо поліцейських почав збиратися протестуючий натовп. Коли машини поїхали, почалися погроми, що поширилися на все місто і в підсумку налічували по 231 інциденту на годину. Порядок був відновлений тільки до четверга, 27 липня.

Протягом п'яти днів у Детройті загинуло 43 людини, постраждало 467 осіб, заарештовано 7231. Фінансовий збиток оцінювався в суму від 40 до 80 млн доларів.

 
Джерело: kinopoisk.ru
Перклад: kinobox.in.ua
#####