30
ЧЕР
2016

Том Харді стане військовим фотографом

Номінант на премію «Оскар» за драму «Легенда Г'ю Гласса» Том Харді зіграє легендарного британського фотографа Дона МакКалліна. В основу стрічки, яка поки перебуває без режисера, лягла автобіографія військового кореспондента «Нерозумна поведінка».
 
На фото: Том Харді

Як і книга, фільм простежить за життям МакКалліна, починаючи з дитинства майбутнього фотографа, проведеного в бідній родині, яка живе в Лондоні часів Другої світової. Страждавший від дислексії в дитинстві Дон МакКаллін проявив талант до малювання і навіть виграв стипендію від школи мистецтв Гаммерсміт. Однак в 15 років Дон був змушений перервати навчання через смерть батька. Він почав працювати, а згодом пішов у армію.

У 1956 році він служив помічником фотографа в районі Суецького каналу якраз в розпал кризи. МакКаллін провалив іспит з теорії і не отримав посаду фотографа при ВПС Великобританії. У підсумку він був змушений проводити час в темній кімнаті за печаткою чужих знімків.

 
Дон МакКаллін у В'єтнамі

Після повернення додому Дон МакКаллін почав знімати сам. У 1959 році одна з його фотографій була опублікована в престижному виданні The Observer. З 1966-го по 1984-й МакКаллін працював зарубіжним кореспондентом Sunday Times Magazine, фіксуючи на плівку катастрофи, епідемії, війни і конфлікти.

МакКаллін неодноразово ризикував життям, знімаючи в гарячих точках планети. В'єтнам, Камбоджа, Уганда - об'єктив фотографа бачив чимало жахів війни. У 1968 році МакКаллін дивом вижив, коли його камера прийняла на себе кулю, призначену йому. У той же рік Дона запросили знімати Beatles. Ліверпульська четвірка знаходилася в зеніті слави і записувала свій майбутній «Білий альбом».

Творчість Дона МакКалліна відзначено безліччю призів і нагород, серед яких нагорода Міжнародного центру фотографії, World Press Photo за зйомки війни на Кіпрі і орден Британської імперії (МакКаллін став першим фотографом, удостоєним цієї почесної нагороди).

 
На фото: Дон МакКаллін

Том Гарді зараз знімається у Крістофера Нолана у військовій драмі «Дюнкерк». У планах актора роль Елтона Джона в біографічній картині «Людина-ракета». На каналі FX в 2017 році вийде міні-серіал «Табу» за участю Харді.

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####