01
ЛИП
2016

Китай зніме свою версію «20 000 льє під водою»

Роман Жуля Верна «20 000 льє під водою» став для Голлівуду свого роду одержимістю. Екранізація готується на студії Fox, студія Disney розробляє свою, а тепер ще й китайська кінокомпанія Bliss Media заявила про власну версією, знімати яку буде Крістоф Ганс.
 
Фрагмент постера фільму студії Disney «20 000 льє під водою

Режисерський пост проекту Fox «20 000 льє під водою» займає Браян Сінгер, тоді як у Disney фільм отримав підзаголовок «Капітан Немо», а ставити його буде Джеймс Менголд.

Про третій проект стало відомо два роки тому, проте після запуску фільму Fox вважалося, що він буде зупинений. Французький постановник Крістоф Ганс, який працював над картинами «Братство вовка», «Сайлент Хілл» і «Красуня та чудовисько»,
 зазначив, що хотів би зняти в своїй версії роману Верна Леа Сейду. «Якщо ви пам'ятаєте цю історію, то там немає жіночих персонажів, але ми створимо героїню спеціально для Леа», - сказав Ганс.
 
На зйомках фільму «Красуня та чудовисько»

«20 000 льє під водою» були опубліковані в 1870 році і оповідають про пригоди капітана Немо зі слів одного з його пасажирів - професора музею природної історії П'єра Аронакса. Назва роману відноситься до відстані, пройденого під поверхнею моря, а не до глибини занурення, оскільки 20 000 льє - це приблизно 110 000 кілометрів, або близько дев'яти діаметрів Землі.

Одна з перших екранізацій «20 000 льє під водою» датована 1907 роком. В СРСР в 1975 році зняли міні-серіал «Капітан Немо», проте найвідомішою екранізацією залишається фільм 1954 року народження, знятий студією Disney. «20 000 льє під водою» з Кірком Дугласом були першим художнім фільмом Disney. Картина отримала три премії «Оскар» і стала основою одного з атракціонів Діснейленду.

Завдяки участі китайської кінокомпанії Bliss Media версія Ганса стовідсотково гарантує собі слот в китайському прокаті. Зараз ведуться пошуки китайських акторів, які отримають головні ролі. Дія роману Жуля Верна також перенесуть в Китай, проте фільм буде багатомовним.

 
На фото: Крістоф Ганс

Як повідомляє Deadline, думка попрацювати з Китаєм прийшла в голову Гансу після того, як він підшукував локації для зйомок і виявився в Шанхаї на кінофестивалі. Режисер виступив на кіноогляді з розповіддю про свою любов до роману Верна, чим зацікавив представників Bliss Media.

Восени цього року Ганс приступить до препродакшна картини.

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####