28
ИЮЛ
2016

Студія Fox екранізує «Сталеві печери» Айзека Азімова

Аківа Голдсман, лауреат премії «Оскар» за сценарій драми «Ігри розуму», адаптує для студії Fox роман Айзека Азімова «Сталеві печери».
 
На фото: Аківа Голдсман

Проект розроблявся ще в 2011 році. Тоді за нього відповідав продюсер «Людей Ікс» Саймон Кинберг, а в режисерському кріслі міг виявитися Генрі Хобсон, який в підсумку відправився знімати горор «Меггі» з Арнольдом Шварценеггером.

Дія роману Азімова розвивається в далекому майбутньому в місті-нащадку сучасного Нью-Йорка. Земляни змушені жити в гігантських перенаселених підземних містах, використовуючи атомну енергію і харчуючись штучно синтезованою їжею.

Землею правлять космоніти - жителі 50 планет, в далекому минулому колонізованих людьми. Вони проживають в Космотауні, що неподалік від Нью-Йорка. В останні роки під їх натиском в містах відбувається заміна робочих роботами, що створює велику кількість незадоволених робітників. Робототехніки космонітів Хен Фастольф і Родж Немменну Сартон займалися проблемою конструювання людиноподібних роботів. Сартон був створений Р. Деніел Оливо, чия зовнішність була точним повторенням зовнішності самого Сартона.

Коли Сартон був убитий у власному будинку, поліція Нью-Йорка виділила для розслідування свого співробітника Елайджу Бейлі. Космоніти визначають йому в напарники робота Р. Деніела Оливо.

 
Фрагмент обкладинки роману «Сталеві печери»

Вперше роман був опублікований в 1953 році, а вже в 1964-му в рамках серіалу «Парад історій» каналу BBC була здійснена екранізація «Сталевих печер».

Variety

Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####