11
СЕР
2016

Фанат Джокера подав до суду на студію Warner

Юзер сайту Reddit порахував, що в «Загоні самогубців» занадто мало його улюбленого героя.
 
Кадр з фільму «Загін самогубців»

Кілька днів тому користувач сайту Reddit під ніком BlackPanther2016 написав, що подав до суду на студію Warner Bros. і видавництво DC за неправдиву рекламу. Справа, вже прийнята судом, веде її брат-адвокат, і користувач сподівається отримати компенсацію за витрачені гроші і час.

Розсерджений фанат пише, що спеціально вирушив до Лондона з Шотландії, причому проїхав 480 кілометрів, щоб побачити моменти, продемонстровані в трейлерах. Нічого подібного у фільмі він не знайшов і відправився в суд. Англійські закони дуже суворо ставляться до помилкової реклами, так що у BlackPanther2016 є шанси на успіх, нехай і мінімальні.

 
Кадр з кліпу Skrillex «Purple Lamborghini»

«Кінотрейлер, як меню в ресторані, дозволяють попередньо оцінити, що ти отримаєш при замовленні, - пише BlackPanther2016. - Наприклад, в меню McDonald's ви вибираєте зображений на гарній картинці улюблений бургер з огірочками, куркою і негострим сиром (це ваш улюблений бургер, і ви постійно його берете саме через негострий сир). У підсумку ви заплатили свої кровні гроші за бургер, але отримуєте зовсім не те, що замовляли. Так, там є огірочки і курка, але сир звичайний».

Далі автор довго перераховує сцени і моменти, показані в трейлерах, яких не виявилося в фільмі, а потім повертається до проблеми: «Я розповів працівникам кінотеатру про настільки несправедливе діяння, сказав, що не отримав того, чого хотів, і попросив повернути гроші. Вони лише посміялися і вигнали мене. Так що я вирушаю до суду. Я хочу, щоб мені повернули гроші за фільм, за моральну шкоду, коли мене вигнали з кінотеатру і сміялися наді мною. Плюс 160 фунтів за бензин, який я витратив під час поїздки з Шотландії в Лондон».

Незважаючи на велику кількість негативних рецензій та загальну нелюбов з боку критиків, «Загін самогубців» Девіда Ейра досить комфортно почуває себе в прокаті. Шанувальники проголосували за картину купюрами, але далеко не всі глядачі залишилися задоволені фінальним продуктом.

Ще до виходу фільму стало відомо, що картина встигла зазнати чимало змін під час виробництва. Знімальна група повернулася на дозйомки, коли студія вирішила, що стрічка має більше відповідати трейлерам, який підірвав інтернет. Рекламна кампанія «Загону самогубців» виявилася неймовірно успішною, але в підсумку продавала глядачеві інший фільм.

 

Якщо вірити трейлерам, Джокер Джареда Лето повинен був стати кимось на кшталт другорядного лиходія, який постійно заважає діяльності загону. У фільмі від його ролі залишилося хвилин п'ятнадцять, які мало впливають на загальний сюжет. Сам актор зауважує, що віддалених на стадії монтажу сцен вистачило б на окремий фільм про Джокера. Раніше режисер повідомляв про 10 хвилин, вирізаних з фінальної версії.

В невідповідність між театральною версією і рекламним варіантом немає нічого нового. У році буває декілька картин, чиї трейлери виглядають набагато цікавіше і цікавіше, часто використовуючи віддалені або ж спеціально зняті сцени. Як правило, студія намагається продати фільм якомога ширшій аудиторії та монтує ролики відповідним чином. Але у випадку з «Загоном самогубців» подібна практика може вийти студії боком.

 
Кадр з фільму «Загін самогубців»

Фільм Девіда Ейра з моменту виходу оточують суперечки. Раніше фанати створили петиції, щоб закрити агрегатор рецензій Rotten Tomatoes, на якому у «Загону самогубців» була занадто низька, на думку шанувальників, оцінка. Справа BlackPanther2016 навряд чи виграє. Яким би гарним адвокатом не був його брат, у Warner Bros. вони все одно краще. З іншого боку, ймовірно, це допоможе звернути увагу на подібну практику, і в майбутньому інші студії кілька разів подумають, перш ніж намагатися продавати одне кіно як інше.

Reddit
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####