18
ЖОВ
2016

У студії Disney буде свій «Дон Кіхот»

Роман Мігеля де Сервантеса «Дон Кіхот» ляже в основу нового фільму студії Disney.

Біллі Рей, номінований на «Оскар» за адаптований сценарій («Капітан Філліпс»), перекладе книгу іспанського письменника на кіномову. Серед інших робіт Рея є «Війна Харта», «Ігри влади» і «Голодні ігри».

 
Кадр з фільму «Людина з Ламанчі»

«Хитромудрий ідальго Дон Кіхот Ламанчський» замислювався як пародія на лицарські романи і був опублікований в 1605 році. Сухорлявий ідальго Алонсо Кіхано років п'ятдесяти пошкодився розумом на грунті читання лицарських романів і став мандрівним лицарем. Свою стару шкапу перейменував в Росінанта, а себе - в Дон Кіхота з Ламанчі. Вибрав даму серця, знайшов зброєносця, хлібороба Санчо Панса, і відправився на пошуки пригод.

Історія Сервантеса неодноразово викликала інтерес кінематографістів. Перша екранізація датована 1903 роком і була знята у Франції. Георг Вільгельм Пабст знімав Федіра Шаляпіна старшого в «Дон Кіхоті» 1933 року, а Пітер О'Тул грав недоумкуватого ідальго в стрічці Артура Хіллера «Людина з Ла Манчі» (в ролі Дульсінеї Тобосскої - Софі Лорен). У 2000 році вийшла картина «Останній лицар», де головні ролі виконали Джон Літгоу, Боб Хоскінс і Ванесса Вільямс.

 
Софі Лорен і Пітер О'Тул у фільмі «Людина з Ла Манчі»

Мабуть, найвідомішим проектом, пов'язаним з романом Сервантеса, став довгобуд Террі Гілліама «Людина, яка убила Дон Кіхота». Спочатку фільм зазнав краху на стадії зйомок в 1998 році, про що була знята документальна стрічка «Загублені в Ла Манчі».
 
Жан Рошфор в образі Дон Кіхота («Загублені в Ла Манчі»)

Проекту Гілліама знову не щастить. Він повинен був приступити до зйомок «Людини» з Майклом Пейліном, Адамом Драйвером і Ольгою Куриленко на початку жовтня, однак картина знову заморожена через брак коштів.

Версія від Disney, як кажуть джерела The Hollywood Reporter, буде по тональності схожа на «Піратів Карибського моря». Очікується, що роман Сервантеса приправлять містичними елементами.

Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####