16
ГРУ
2016

Рейчел Вайс зіграє видатного хірурга-трансгендера

Зірка «Лобстера» перетвориться в Джеймса Беррі - жінку, яка майже все життя видавала себе за чоловіка.

Вайс зіграє роль Беррі в біографічному фільмі, в основу якого ляже книга Рейчел Холмс «Таємне життя доктора Джеймса Міранди Беррі - найвидатнішого хірурга вікторіанської Англії».

 
На фото: Рейчел Вайс

Правами на екранізацію володіє Maven Pictures. Сценарій для картини напише Нік Ярборо. Труді СтайлерКарти, гроші і два стволи») і Селін РеттрейАмериканська милашка») продюсує фільм разом з Вайс.

Виконавчими продюсерами проекту стали Дженні Халпер, Арі Піншо і Джонатан Рубінштейн.

 
Кадр з фільму «Лобстер»

Насправді Джеймса Беррі при народженні звали Маргарет Енн Балклі. Як вважається, дівчина вирішила присвятити себе хірургії і для цього приховувала свою справжню стать, щоб вступити до університету і отримати докторський ступінь (вона була присвоєна їй в 1809 році).

Незабаром жінка в чоловічому образі вирушила в південноафриканські колонії і там стала одним з перших людей в світі, що здійснили на практиці кесарів розтин. Балклі в образі Беррі зробила багато для розвитку санітарії в південноафриканських лікарнях. Вона ж відповідала за створення системи водопостачання, яка наразі використовується в Кейптауні.

На момент відходу з військової служби їй було присвоєно чин генерал-інспектора. У 1865 році вона померла від дизентерії.

Незважаючи на те, що Балклі заповіла кремувати тіло без всяких приготувань, служниця Софія Бішоп, яка обмивала труп того, кого вона знала під ім'ям Джеймса Беррі, побачила, що покійний є жінкою. Те, що шановний лікар-чоловік і зникла племінниця ірландського художника Беррі були однією особою, остаточно встановили вже в XXI столітті за допомогою почеркознавчої експертизи.

 
Кадр з фільму «Американська милашка»

Дата виходу фільму залишається невідомою.

Deadline

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
 
#####