20
ГРУ
2016

Фільми Disney швидше за всіх заробили 7 млрд дол. за рік

В  2016-му кінокомпанія поставила головний рекорд у світовому прокаті.

Минулим лідером була Universal, яка в 2015-му досягнула в світовому прокаті показників в 6,9 мільярда завдяки таким хітам, як «Форсаж 7», «Посіпаки» і «Світ Юрського періоду».

 
Кадр з фільму «Бунтар один. Зоряні війни. Історія»

Disney змогла обійти конкурента спільними силами трьох анімаційних проектів («Зоотрополіс», «У пошуках Дорі», «Ваяна»), двох супергеройських фільмів («Перший месник: Протистояння», «Доктор Стрендж»), сімейної стрічки («Книга джунглів») і приквела до франшизи «Зоряні війни» («Бунтар один»).

Причому три з згаданих фільмів («Зоотрополіс», «У пошуках Дорі», «Перший месник: Протистояння») подолали в світовому прокаті планку в мільярд доларів.

Однак не всі задумки компанії виявилися вдалими. Так, наприклад, провалилися «Аліса в Задзеркаллі» і «Великий дружній велетень».

Раніше в 2016-му студія стала кінокомпанією, швидше за інших заробила 2 мільярди в американському прокаті за рік, а також 3 мільярди в міжнародному і 5 мільярдів в світовому за той же термін.

 
Кадр з фільму «Перший месник: Протистояння»

«Це історичне досягнення стало можливим, тому що всі фільми нашої студії дають публіці все найкраще і розповідають історії, які знаходять відгук у глядача незалежно від його місця перебування, статі і віку. Ці стрічки користуються успіхом, тому що в них є щось для кожного з аудиторії», - заявив голова ради директорів The Walt Disney Studios Алан Хорн.

Variety

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
 
#####