15
БЕР
2017

Студія Warner перезапустить «Матрицю»

Класика фантастики, що вийшла в 1999 році, отримає нову версію, до якої не будуть причетні сестри Вачовскі, які працювали над оригіналом.

Як повідомляють інсайдери The Hollywood Reporter, студія Warner знаходиться на ранній стадії розробки перезапуску фільму «Матриця». Сценарій напише Зак Пенн, у фільмографії якого такі проекти, як «Люди Ікс 2», «Електра» і «Месники».

 
«Матриця»

Те саме джерело розповіло, що студія має намір покликати на головну роль Майкла Б. Джордана, відомого за фільмами «Фантастична четвірка» і «Крід: Спадок Роккі Бальбоа». З огляду на те, що Вачовскі хотіли бачити в оригінальній «Матриці» Вілла Сміта, це цілком очікуване рішення.
 
Майкл Б. Джордан у фільмі «Крід: Спадок Роккі Бальбоа»

На жаль, ні Лана Вачовскі, ні Ліллі Вачовські, що придумали і зняли оригінал, не будуть причетні до ремейку. Warner хотіла б як мінімум отримати від сестер відмашку або хоч якісь позитивні слова, але поки коментарів з цього приводу немає.

Продюсер трилогії Джоел Сілвер пропонував студії варіант повернення у всесвіт «Матриці». Однак в 2012 році продюсер продав Warner свої права на проект за 30 млн доларів. Сілвер, швидше за все, не братиме участі в перезапуску: у продюсера напружені відносини з Вачовскі, а крім того, репутація скнари, коли справа стосується деякого перевищення бюджету (хоча незрозуміло, чому THR виставляє цю якість Сілвера як негативну).

 
Кадр з фільму «Матриця»

«Матриця» вийшла в 1999 році. Це антиутопія, в якій з'ясовується, що все людство вже давно поневолене машинами і виконує функцію батарейок. Все життя виникає в комп'ютерній симуляції - Матриці. Про це дізнається хакер Нео (Кіану Рівз) і разом з компанією бунтарів починає боротьбу проти машин.
 
Кадр з фільму «Матриця»

Фільм (тоді ще братів Вачовскі) став проривом на терені спецефектів, був заснований на різного роду філософських і релігійних ідеях, а також на відсиланнях до японської анімації. «Матриця» з бюджетом в 63 млн доларів вийшла в США 31 березня 1999-го, зібравши в світовому прокаті 463,5 мільйона, і з часом отримала культовий статус. Світ картини досліджувався в коміксах, відеоіграх, анімаційних короткометражках і в двох продовженнях, які вже не були настільки популярні у шанувальників, як перша картина.

The Hollywood Reporter

Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
 
#####