17
БЕР
2017

Гарет Едвардс розповів про зміни фіналу «Бунтаря один»

Ефектної ходи Дарта Вейдера спочатку у фільмі не було.

Для тих, хто не бачив фільм «Бунтар один. Зоряні війни. Історія»: далі будуть спойлери.


Подивившись «Бунтар один», багато хто обурювався відсутністю сцен, показаних в трейлері. Як гриби почали з'являтися статті і змонтовані з трейлерів відео, в яких було видно, що саме не потрапило до фінальної версії.
 

Оскільки картина пройшла етап перезйомок, це не дивно, але зараз стало відомо, що трапилося з третім актом.

Як розповів Гарет Едвардс на фестивалі SXSW, щоб передати плани «Зірки смерті», герої повинні були спочатку викрасти їх, а потім бігти на іншу вишку для передачі. Ці кадри ви бачили в трейлері, але в фільм вони не потрапили. «Коли ми змонтували картину, вона виявилася занадто довгою, - зізнався режисер. - Потрібно було якось скоротити третій акт. І тоді ми вирішили об'єднати базу, де знаходяться плани, з ретранслятором. Так їм не довелося б бігти в інше місце».
 
Ця сцена не потрапила у фінальну версію

Це не єдина сцена, яку довелося перезнімати за кілька місяців до релізу. Спочатку корабель Вейдера знищував масивний зоряний крейсер «Мон-Каламарі», куди герої встигли передати креслення «Зірки смерті» з планети Скаріф. І потім вже корабель з принцесою Леєю на борту проривався крізь блокаду.

Монтажер фільму Джебез Олссен запропонував додати в фільм сцену ходи Вейдера, яку Едвардс згодом назвав «коридором смерті». Олссен розповів про неї продюсеру фільму Кетлін Кеннеді, і через два тижні на студії Pinewood в Лондоні зняли знаменитий вихід Вейдера. Взагалі монтажери «Зоряних воєн» вже впливали на фінальну версію. Це історично складена традиція, після того як дружина Джорджа Лукаса, Марсія Лукас, перемонтувала «Нову надію» до невпізнання і отримала за це «Оскар».

 
Дарт Вейдер ефектно вийшов у фіналі завдяки монтажеру

Але не варто очікувати видалених сцен на дисках з «Бентарем один». За словами Едвардса, фрагменти знятого матеріалу, що залишилися в стороні, настільки розрізнені, що сценами їх не назвати.

/film, The Verge, Mashable

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
 
#####