23
БЕР
2015

«Месники: Ера Альтрона»: 15 цікавих фактів про фільм

«Месники: Ера Альтрона»
15 цікавих фактів про фільм
 
1. Цього разу Халк отримує практичне доповнення до свого гардеробу – стретчеві лосини, які він вдягає під одяг. Тепер йому вже складно буде потрапити у делікатну ситуацію, коли Халк «виходить назовні» і вся одежа тріщить по швах, залишаючи нашого героя голяка. Нові штанці виготовлені з мікрофібри й можуть розтягуватися майже до безкінечності.
 
Халк

2. Завдяки інженерному генію Тоні Старка Соколине Око вдосконалює свою зброю. Тепер він має багато різних наконечників на стріли, призначених для різних завдань. Про деякі з них Соколине Око розповідає, а інші – демонструє глядачам у дії. Колчан для стріл також тюнінговано – налаштована автоматична подача стріл та більш швидке завантаження, і тепер він містить дев’ять стріл. 
 
Роберт Дауні молодший в ролі Тоні Старка

3. Лук Соколиного Ока також модернізований: класичний чорний колір замінить насичений кармін. А ще відтепер лук укомплектований інфрачервоним прицілом та звуковим автонаведенням.
 
Джеремі Реннер в ролі Соколиного Ока

4. Удосконалюється також і щит Капітана Америки. Тепер його можна «викликати» так само, як і супер-костюм Залізної Людини. Замість двох тримачів, що раніше містилися на зворотному боці щита, тепер він має магнітний елемент, за допомогою якого може «приклеюватися» до печатки Кепа.
 
Кріс Еванс в ролі Капітана Америки

5. Завдяки Тоні Старку, Чорна Вдова тепер може похвалитися новими бойовими тростинами «ескріма». Дві палички «ескріма» Чорної Вдови заряджаються так само, як і її металеві загострені диски: коли вона б’ється із противником, то не тільки наносить нищівні удари, а й вивільняє багато енергії. 
 
Скарлетт Йоханссон в ролі Чорної Вдови

6. Для нового фільму художник-постановник Чарльз Вуд та його команда збудували нову Вежу Месників, яка є найбільшою спорудою з усіх, що будь-коли зводили для фільмів студії Marvel. Багато сцен стрічки зняті саме тут, на різних поверхах Вежі. Вид зі скляної Вежі відкривається на Нью-Йорк, і, якщо бути уважним, можна помітити ангар, де запаркований П’ятиліт. 
 
7. Вежа Месників призначена для різних цілей сюжету фільму. У стрічці Вежа, спроектована і збудована Тоні Старком, є місцем, де збираються усі Месники, щоб розробляти плани, обговорювати бізнес, відпочивати або вчитися. Там є лаунж-зона, три лабораторії, машина зала, кімната з тренажерами для занять спортом, зона для відпочинку та склад. Вежа має абсолютно все для роботи, досліджень і відпочинку Тоні Старка.
 
8. У фільмі «Месники: Ера Альтрона» з’являються нові герої кіно-всесвіту Marvel, які зійшли зі сторінок коміксів. Це: Ванда (Червона Відьма) та Петро Максімофф (Ртуть), які мають супер-здібності, що раніше не з’являлися у кіно. Петро швидкий як блискавка, а Ванда володіє телекінезом і вміє стимулювати нейрони у людському мозку на відстані, і, як результат, може маніпулювати людьми.
 
Червона Відьма та Ртуть

9. Ще один новий член команди Месників – Віжен, якого грає Пол Беттані, який раніше озвучував Джарвіс у трилогії «Залізна Людина». Він являє собою штучну форму життя, чия зовнішність по істині унікальна. Супер-здібності Віжена надзвичайні, він представляє нову супер-силу у команді героїв.
 
10. Халкбастер – фірмовий костюм технології Залізної Людини, створений для Халка. Обладунки Халкбастер створили Тоні Старк та Брюс Беннер після того, як дослідили фізіологію Халка та рівень його сили, щоб змогти тримати Халка всередині та мінімізувати шкоду, яку він зазвичай завдає своїми руйнівними діями. Супутник на низькій орбіті завжди контролює Беннера і щойно Халк збирається «вийти назовні», Тоні Старк отримує сигнал про це і може вдягти Халкбастера та зупинити Халка… принаймні теоретично.
 
Фірмовий костюм Залізної Людини - Халкбастер

11. Оновлений П’ятиліт має цього разу більш мілітаристичний вигляд, а також пілоти мають збільшений огляд під час польоту. Дизайн кабіни пілотів був створений з огляду на конструкцію кабіни вертольоту з прозорими передньою та нижньою поверхнями, завдяки чому глядачі буквально зможуть відчути швидкість літального апарату, коли він рухатиметься повітряним простором міста.

12. У фільмі «Месники: Ера Альтрона» покажуть також і реальні локації з різних частин світу, щоб надати дії фільму відчуття реалістичності та зайвий раз підкреслити те, що стрічка є дійсно світовою подією. Зйомки проходили у багатьох країнах світу: від Англії до Південної Африки, Італії та Кореї. 
 
13. Зйомки у Кореї були важливими для корейської актриси Клаудії Кім, яка виросла в Сеулі та грає у фільмі доктора Хелен Чо. Вона надзвичайно пишається тим, що у фільмі «Месники: Ера Альтрона» покажуть сцени, зняті у її рідній країні.
 
На фото: Клаудія Кім

14. Унікальним елементом зйомок у Кореї стало використання дронів та машин на дистанційному керуванні. Їх вживали для того, щоб зняти такі місця, які раніше ніхто не знімав навіть за допомогою вертольоту. Для здійснення цього задуму творча група звернулася до братів Менстру Па – корейських національних чемпіонів з управління дронами, а також до Пака Міна Кью, який є чемпіоном Кореї у перегонах машин на дистанційному керуванні.
 
15. Одягти супер-героїв взялася відома дизайнер костюмів Александра Бірн. Оскільки це перший раз, коли Тор вдягає звичайний одяг, Бірн довелося багато попрацювати із Крісом Хемсвортом, щоб підібрати йому правильні джинси, куртку та сорочку, щоб він виглядав гармонійно. Одягти Тоні Старка було легше, тому що Роберт Дауні молодший наполягав на витонченому стилі. Костюм для нього зшив модний лондонський кравець Савіл Роу: п’ять примірок – і Тоні Старк отримав своє елегантне та модне вбрання.
 
#####