28
ЖОВ
2017

17 причин чому варто подивитись: «Тор: Раґнарок»

За декілька днів на екрани кінотеатрів з громом, блискавками та гучним ревом ввірветься Тор на пару з Халком. І запевняємо - це не залишить байдужим будь кого!
 
Кадр з фільму «Тор: Раґнарок»

І ось декілька причин чому варто переглянути цей фільм:

У скандинавській міфології  Раґнарок  - «битва в кінці світу». Дивовижні сучасні спецефекти дозволять глядачам уповні насолодитися грандіозним видовищем.

Тайка Вайтіті не лише став режисером фільму, а й зіграв нового персонажа у кінематографічному всесвіті Marvel Корґа (вперше з’явився у коміксах в 1962 році).

У фільмі «Тор: Раґнарок» чимало персонажів із комікс-всесвіту Marvel дебютують на кіноекрані: підступна Хела (Кейт Бланшетт) та Скердж-кат (Карл Урбан) з’явилися у коміксах Marvel 1964 року; запекла воїтелька Валькірія (Тесса Томпсон), дебютувала на сторінках коміксів 1971 року.

Сакарійський диктатор Ґросмайстер (Джефф Ґолдблум) вперше з'явився у коміксах Marvel в 1969 році.

Хела є наразі першою головною негативною героїнею, яка з’явилася у кінематографічному всесвіті Marvel. Один з найбільш грізних ворогів Тора у світі коміксів.
 
Кадр з фільму «Тор: Раґнарок»
 
«Тор: Раґнарок» - перший фільм Marvel, який знімали не лише в Австралії, а й по всій Південній півкулі.
 
У розпорядженні студії Village Roadshow є дев’ять студій звукозапису, й усі вони були використані під час зйомок фільму «Тор: Раґнарок». Дев’ята студія, найбільша в усій Південній півкулі, була завершена лише за кілька тижнів до того, як спеціалісти з Marvel прибули туди на етапі довиробничої підготовки фільму.

Світ Сакар з’явиться на екранах уперше. Глядачі ще жодного разу не бачили його у інших фільмах студії Marvel. Його дизайн був інспірований ілюстраціями до коміксів Джека Кірбі, який і створив «Тора» (разом зі Стеном Лі) у 1962 році. Сакар - це світ яким керує диктатор Ґросмайстер у виконанні Джеффа Ґолдблума.

Натурні декорації до двох локацій фільму (базар в Асґарді та Сакар), що їх збудували на студії Village Roadshow мають ті самі розміри що й два поля для американського футболу. Близько 450 робітників будували ці декорації протягом чотирьох місяців.

Оскароносний художник-декоратор Ден Хенна («Володар перснів», кінотригологія «Хоббіт») та художник-постановник Ра Вінсент розробили понад два десятки декорацій (як інтер’єрних, так і екстер’єрних) для 17-тижневих зйомок.


Досвідчена художниця по костюмах Мейс Рубео («Аватар», «Варкрафт», «Велика стіна») створила більше 2500 оригінальних костюмів для фільму (одягнувши як мешканців Асґарду, так і Сакара), з австралійських матеріалів.

Протягом чотирьох днів зйомок у Брісбені (Австралія), Кріс Хемсворт і Том Хіддлстон користалися кожною нагодою, щоб привітати шанувальників, потиснути руки та подарувати їм чимало «сувенірів» з фільму «Тор: Царство Темряви» (плакати, сонцезахисні окуляри, футболки). Не обійшлося і без автографів та незабутніх селфі з фанатами. Чимало людей (різного віку!) поверталися на майданчик день у день та чекали, байдуже під сонцем чи дощем, аби хоч на мить побачити справжніх кінозірок. У Брісбені Кріс Хемсворт залюбки пригощав піцою шанувальників фільму.

Місцева дівчина-підліток провела біля знімального майданчика тиждень, сподіваючись зустрітися з Томом Хіддлстоном, оскільки вона намалювала портрет Локі та хотіла подарувати його актору. Зустріч парочки відбулася перед об’єктивами місцевих телекамер.

Зйомки однієї з натурних сцен раптом довелося припинити, бо з дерева несподівано впав величезний пітон. Ніхто не постраждав і змію прибрали зі знімального майданчика. Щоправда кілька сміливих членів знімальної групи таки встигли зробити кілька фотографій.

У дні, коли Кейт Бланшетт знімалася у фільмі, вона змушувала членів знімальної групи робити зарядку для вдалого початку дня.

Рано-вранці, ще до того, як знімальна група приїздила на майданчик, там часто помічали диких кенгуру, які гуртувалися біля декорацій Асґарду та Сакара.

У перший день зйомок, представники місцевого племені маорі виконали урочистий танок, щоб благословити кінематографістів на вдалі зйомки. Через вісімдесят чотири дні успішних зйомок, плем'я повернулося і виконало дивовижну церемонію закриття.

На екранах кінотеатрів «
Тор: Раґнарок» з 2 листопада!

#####