01
ЛИС
2017

Рецензія на фільм «Тор: Раґнарок»

Вже завтра екрани усіх кінотеатрів розриватиме Бог грому та його друг з роботи - неймовірний Халк. Ми переглянули фільм, і розповімо вам, що так і не так!

На фоні крутих і популярних Марвелівських супергероїв, як Залізна людина і Капітан Америка, Тора - Бога грому і блискавки глядачі явно обділяли увагою. Так, це крутий персонаж, втім мало хто міг назвати його своїм улюбленим. Так само можна сказати і про його сольні фільми. У 2011 та 2013 роках світ побачили «сольники» сина Одіна, втім назвати їх вдалими фільмами ніхто не міг, ба більше — вони отримали статус найслабших і найменш цікавих зі всієї лінійки кіновсесвіту Марвел. Але за що ми любимо цю студію? За те, що вона вже ось майже 10 років все ще намагається дивувати нас кожним своїм фільмом. Отож в режисерське крісло було запрошено Тайку Вайтіті, перед яким стояло завдання виправити цю вселенську несправедливість і внести Тора в число улюблених супергероїв.

Тайка Вайтіті із завзяттям узявся за виконання роботи: йому було потрібно із, мабуть, найстрашнішого коміксу про долю Тора зробити одночасно і драму, і комедію, на кшталт, «Вартових галактики». Звісно, дуже важко екранізувати брутальний комікс, витримавши в ньому якісний елемент драми і не забути приправити його кольоровим трешом, чудовою стилістикою 80-х, прекрасним візуальним рядом й саундтреком, цікавим сюжетом та малопопулярними персонажами перетворивши їх у ідолів для поколінь. Та, по шаблону який створив Джеймс Ганн своїми «Вартовими галактики», досить вдало вийшло інтерпретувати й Тора.

Саме трішки слабшою копією «Вартових галактики» можна влучно обізвати нову стрічку Бога з молотом.

Варто підмітити, що триквел про Тора не потрібно сприйняти дуже серйозно, тому що незважаючи на зловісний сюжет, в основі якого – міф про загибель рідного світу Тора - Асгарду, стрічка видається надто легка та весела.

Зазвичай студія Марвел завжди витримує баланс між серйозністю і безтурботністю своїх стрічок. Однак «Рагнарок» надто часто викликає у глядачів сміх і більше сприймається як невинна комедія. Стрічка дійсно дуже легко заходить, викликає дитяче захоплення від гумору різних сортів, динамічного екшну та колоритних персонажів.

Режисер чітко зрозумів, чому попередні фільми про Тора не відзначались самобутністю, тому дещо геройський і серйозний пафос Тора відкинув на задній план і замінив їх іншим стилем.

«Тор 3» — це справжнє естетичне задоволенні для очей і відпочинок для мізків. Ризикова, на перший погляд, ставка на тандем Тора і Халка виявилась виграшною, а намагання Вайтіті повністю забути про два попередні фільми – виправдало себе. Як результат маємо вихід Тора, як персонажа, на якісно новий рівень, але давно протоптаною і вже не такою цікавою стежкою «Вартових галактики».

#####