16
ЛИС
2017

Рецензія на фільм ​«Ліга справедливості» від Marvel.

Сьогодні на екранах кінотеатрів дебютувала ​«Ліга справедливості» від студії Warner Bros., яку ми вже переглянули і ділимось враженнями з вами. Без спойлерів.

Кадр з фільму: «Ліга справедливості»

«Бетмен проти Супермена: На зорі справедливості» минулорічної давнини увійшов в історію, хоч і отримав багато критики за надмірну похмурості, відсутність гумору та довгий хронометраж. Провівши роботу над помилками, Warner Bros. випускає на екрани «Лігу справедливості» і… Не так склалося як гадалось. Покликавши Джоса Відона, додавши гумору, кольору та урегулювавши хронометраж – DC забули про те, за що їх фільми цінили.

«Ліга справедливості» і не намагалась бути легендарною як «Людина зі сталі», «Хранителі» чи трилогія Нолана, а стала просто фільмом. Фільмом, над яким працював не режисер, а студія. Ненав’язливим, легким і веселим – в точності як фільми Marvel. І цим фанатів цілком і повністю лишили альтернативи. Та якщо Marvel уже давно ішли цим шляхом та тепер мають можливість експериментувати з жанрами та подачею, DC тільки розпочинають свій шлях, тому «Ліга» ще й виглядає структурно нерівною. Стрічка кидається від ситуації в ситуацію, драму змінює жартами, персонажів просто використовує не розвиваючи та не нехтує відверто запозичувати ідеї і сцени з фільмів конкурентної студії.

Та все ж, рік за роком, DC росте та розвивається і за цим цікаво спостерігати. Так, незважаючи на недоліки, «Ліга справедливості» - чудовий атракціон з гарним гумором, драйвовим музичним супроводженням та величними, колоритними супергероями, який розважить глядача і забудеться на наступний день.

#####