11
ГРУ
2017

Що екранізує режисер хоррору «Демон всередині»?

Норвезький постановник прийшов на заміну Гільєрмо дель Торо, який покинув режисерське крісло.

Андре Овредал, режисер трилера «Мисливці на тролів», займеться постановкою екранізації «Страшні історії для розповіді в темряві». Гільєрмо дель Торо, який спочатку планував самостійно зайнятися картиною, спродюсує проект спільно з Шоном Деніелом («Мумія»), Джейсоном Брауном і Ліз Граве.

 
На фото: Андре Овредал

Сценарій на основі популярної трилогії жахів Елвіна Шварца, проілюстрованою Стівеном Гаммеллом, написали Кевін Хейгмен і Ден Хейгмен, які раніше працювали над картиною «Lego® Фільм
».
 
Ілюстрація Стівена Гаммелла

При створенні трилогії, перша частина якої побачила світ в 1984 році, Шварц черпав натхнення з фольклору та міських легенд. Автор витратив рік на написання кожної книги, які згодом були проілюстровані похмурими малюнками Гаммелла. Саме через ілюстрації книги довгий час вважалися занадто страшними для дітей і постійно потрапляли під заборони, що тільки підігрівало інтерес читачів.
 
Ілюстрація Стівена Гаммелла

Кожна книга - збірка коротких оповідань на різні теми з назвами на кшталт «Великий палець», «Маленька чорна собачка», «Мертва рука» і «Кладовищенський суп». Який саме сюжет ляже в основу фільму, не розкривається.
 
Ілюстрація Стівена Гаммелла

Дель Торо кілька разів визнавався в любові до «Страшних історій» і навіть придбав у свою колекцію десять оригінальних ілюстрацій Гаммелла.
 
Джерело: deadline.com
Переклад: kinobox.in.ua
 
#####