12
ДЕК
2017

Став відомий найпопулярніший персонаж «Зоряних воєн»

Джа-Джа Бінкс обігнав за популярністю Кайло Рена. Але ніхто з них не увійшов в десятку.
 
Декілька днів тому стали відомі результати опитування сайту Morning Consult «Найпопулярніший персонаж "Зоряних воєн"». Було опитано 2200 респондентів. В результаті перше місце зайняла принцеса Лея у виконанні Керрі Фішер - вона набрала 73% голосів.
 
 
У першій десятці взагалі виявилися виключно персонажі оригінальної трилогії. Анакін Скайвокер якимось чином зумів випередити Дарта Вейдера - 55% проти 49%. Єдиний з новеньких, хто зміг підібратися близько до десятки, - Фінн. Він поділив 39% разом з дроїдом BB-8.
 
Опитування дає зрозуміти, наскільки глядачі ще не звикли до персонажів нової трилогії. Так, Рей (38%) поступилася Падмі (39%), а Джа-Джа Бінкс на цілих 5% обігнав Кайло Рена. В самому кінці відсиджується Верховний лідер Сноук (26%), а для По Демерона взагалі не знайшлося місця.
 
 
Інше опитування дозволило виявити, яким фільмам франшизи глядачі надають перевагу. Так, оригінальна трилогія, яка зібрала по 94% голосів за кожну частину, обігнала нові фільми франшизи, де поки знаходяться тільки дві стрічки («Пробудження сили» і «Бунтар один»). Обидва проекти зібрали по 91%. Однак нелюбов до приквелів, виявляється, відчувають не тільки фанати. Епізоди з першого по третій отримали 84%, 85% і 88% переваг відповідно.
 
Восьмий епізод космічної саги «Зоряні війни: Останні джедаї» з'явиться в українських кінотеатрах 14 грудня.

Джерело: morningconsult.com
Переклад: kinobox.in.ua
 
#####