30
ГРУ
2017

Рідлі Скотт зізнався в любові до Netflix

Легендарний режисер також розповів про головну проблему «Того, хто біжить по лезу 2049» і про те, чому він ніколи не зніме «Зоряні війни».

Рідлі Скотт недавно приголомшив кіноіндустрію, коли за два місяці до прем'єри вирішив замінити в драмі «Усі гроші світу» актора в одній з центральних ролей. Незважаючи на стислі терміни, режисерові вдалося провернути ризикований гамбіт, і тепер він із задоволенням пожинає плоди своєї праці, роздаючи інтерв'ю.
 
Марк Волберг, Рідлі Скотт і Крістофер Пламмер на зйомках драми «Усі гроші світу»

Так, в останньому інтерв'ю сайту Vulture Скотт розповів, чому стрім-сервіс Netflix - ідеальний спосіб для старого кіномана провести вечір.

«Принадність Netflix в тому, що він зараз як катапульта, тому що їм потрібен контент. Багато контенту, - розповідає Скотт. - Чи хвилює їх якість? Не особливо, і, мені здається, їм варто звернути на це увагу. У будь-якому випадку в наступному році вони тільки на контент готові витратити 8 млрд доларів».

«Я можу сидіти вдома о першій годині ночі - і клік! - час казки на ніч! Поява Netflix зіграло на руку людям на зразок мене. Мене він влаштовує в усіх відношеннях. Чесно, я б із задоволенням зняв міні-серіал на 10 годин. У Девіда Фінчера зараз вийшов один з найкращих серіалів».

Крім цього, Скотт не соромиться у висловлюваннях, коли його запитують про «Того, хто по лезу 2049». Режисер вважає, що сиквел Дені Вільнеьова вийшов занадто довгим.
«Мати моя жінка! І адже більшу частину сценарію написав я», - каже постановник.

За словами Скотта, саме він придумав цифрову дівчину головного героя (її грає Ана де Армас), та й основна концепція фільму про народження дітей серед реплікантів з'явилася завдяки йому.

На питання про те, чи не пропонували йому поставити частину франшизи «Зоряні війни», Скотт відповів однозначним «ні» і додав, що він для цього «занадто небезпечний».

«Тому що я знаю, що роблю, - продовжує режисер. - Мені здається, вони сильно люблять все контролювати, як і я. Коли ви берете хлопця, який до цього знімав лише низькобюджетне кіно, і несподівано видаєте йому 180 мільйонів, то це якась нісенітниця. Повна маячня. Знаєте, скільки коштують перезйомки? Мільйони».

Перезйомки фільму «Усі гроші світу» обійшлися інвесторам в додаткові 10 млн доларів.

У 2017 році Рідлі Скотт випустив дві картини - «Чужий: Заповіт» і «Усі гроші світу». Але в інтерв'ю постановник натякнув, що йому пропонували режисерське крісло третього фільму. Скотт не розкриває, про який саме проект йдеться, але з високою часткою ймовірності можна припустити, що він міг замінити Браяна Сінгера в роботі над картиною «Богемська рапсодія».

 
Гай Пірс, Рідлі Скотт і Майкл Фассбендер на зйомках фільму «Чужий: Заповіт»

Драма Рідлі Скотта «Усі гроші світу» з'явиться в українських кінотеатрах 22 лютого.

Джерело: vulture.com
Переклад: kinobox.in.ua
 
#####