03
СІЧ
2018

Фанат перемонтував «Дюнкерк» в чорно-біле німе кіно

Не новина, що «Дюнкерк», який став одним з найкращих фільмів 2017 року, був задуманий Крістофером Ноланом як експеримент візуального сторітеллінга, з мінімумом вербальних діалогів.

«Я сказав тоді: мені не потрібен сценарій, - поділився режисер в одному з інтерв'ю після прем'єри. - Я хочу не розповісти, але показати історію, просто інсценувати її і поставити».

 
Промо-кадр з фільму «Дюнкерк»

Один з ютуберів взяв слова Нолана на замітку і вирішив перетворити «Дюнкерк» в картину без слів з усією атрибутикою епохи німого кінематографа, пише Digital Spy. Він змонтував восьмихвилинне відео, в якому представив «Дюнкерк» як чорно-біле німе кіно з текстовими вставками, що дають пояснення до сюжету.

«Ідея прийшла в голову, коли я вирішив порівняти "Дюнкерк" з німими фільмами, якими надихався Нолан, - розповів ютубер. - І я був вражений тим, наскільки точні тут мова тіла, міміка, інсценування... Думаю, є багато сучасних фільмів з потужним візуальним сторітеллінгом, але далеко не все можна перетворити в німу стрічку, яка спрацювала б на сто відсотків. "Дюнкерк" працює».

І в цьому можна переконатися, подивившись відео.

 

 
Джерело: digitalspy.com
Переклад: kinobox.in.ua
 
#####