04
СІЧ
2018

Кейт Бланшетт очолить журі Каннського кінофестивалю

Зірка драми «Керол» призначена президентом журі 71-го кінофестивалю.

Знаменита голлівудська актриса Кейт Бланшетт, відома по франшизі «Володар перснів», стане головою журі 71-го Каннського кінофестивалю. Кіноогляд розпочнеться 8 травня і триватиме до 19 травня.

 
На фото: Кейт Бланшетт

«Протягом років я бувала в Каннах в самих різних образах: як актриса і як продюсер, на кіноринку і в основній програмі, - пише Бланшетт в офіційній заяві з приводу призначення. - Але ніколи не приїжджала виключно заради того, щоб насолодитися справжнім рогом достатку з фільмів, якими славиться цей великий фестиваль».

У 2017 році журі ювілейного, 70-го Каннського кінофестивалю, очолював іспанський режисер Педро Альмадовар. Тоді головна нагорода фестивалю, «Золота пальмова гілка», дісталася картині Рубена Естлунд «Квадрат».

Кейт Бланшетт була кілька разів номінована на премію «Оскар». У 2005 році вона отримала свою першу золоту статуетку за роль другого плану в картині Мартіна Скорсезе «Авіатор». У 2014 році Бланшетт стала лауреаткою премії в категорії «Найкраща жіноча роль» за роль у фільмі Вуді Аллена «Жасмін».

За свою тривалу кар'єру актриса встигла попрацювати з різними голлівудськими режисерами, включаючи Девіда Фінчера, Веса Андерсона, Мартіна Скорсезе, Тодда Хейнса, Алехандро Гонсалеса Іньярріту і Стівена Содерберга. Найбільшу популярність Бланшетт принесла роль ельфійської володарки Галадріель в франшизі «Володар перснів» Пітера Джексона.

Нещодавно Бланшетт знялася в блокбастері студії Marvel «Тор: Раґнарок» режисера Тайки Вайтіті, де актриса зіграла богиню смерті Хелу. У 2018 році глядачі зможуть побачити Бланшетт у фільмах «Будинок з годинником на стіні», «8 подруг Оушена» і «Куди ти зникла, Бернадетт?».

 
Кейт Бланшетт в образі Хели

Імена інших учасників журі будуть оприлюднені пізніше.

Джерело: festival-cannes.com
Переклад: kinobox.in.ua
 
#####