25
СІЧ
2018

Хелен Міррен перевтілиться в Катерину Велику

Актрисі належить зіграти одну з наймогутніших жінок російської історії.

Лауреат премії «Оскар» Хелен Міррен зіграє головну роль в чотирьохсерійному історичному серіалі каналу HBO «Катерина Велика» (Catherine the Great). Актриса спродюсує проект за сценарієм Найджела Вільямса («Морський вовк»). За постановку відповідає Філіп Мартін, який раніше працював над серіалами «Корона» і «Валландер».

 
На фото: Хелен Міррен

Катерина II Велика - імператриця Всеросійська з 1762 по 1796 рік. Прийшла до влади в ході палацового перевороту, поваливши з престолу її непопулярного чоловіка Петра III. Серіал розповість про правління Катерини, при якій були значно розсунуті кордони Російської імперії і була реформована система державного управління.

При Катерині II Росія остаточно увійшла до числа великих європейських держав, чому немало сприяла сама імператриця, яка захоплювалася літературною діяльністю, яка збирала шедеври живопису і була в листуванні з французькими просвітителями.

Частина сюжету буде присвячена роману Катерини з князем Григорієм Потьомкіним.

У 2007 році Міррен стала лауреатом премії «Оскар» за головну роль у фільмі «Королева». Раніше актриса зіграла британську правительку в серіалі «Єлизавета I».

 
Кадр з фільму «Королева»

Міррен розробляє проект спільно з компанією Origin Pictures, з якою актриса працювала над картиною «Жінка в золотому».

«Мене неймовірно тішить можливість втілити історичну особистість, яка змогла взяти таку величезну владу в свої руки, - каже Міррен. - Вона реформувала державу і заслужила, щоб поруч з її ім'ям з'явилося слово "Велика"».

5 квітня глядачі зможуть побачити Хелен Міррен у фільмі жахів «Вінчестер».

 

 
Джерело: deadline.com
Переклад: kinobox.in.ua
 
#####