23
КВІ
2018

Стівен Спілберг спродюсує екранізацію коміксів DC

Постановник також розглядає можливість зайняти режисерський пост проекту.

Стівен Спілберг спродюсує для Warner Bros. екранізацію коміксів DC «Чорний Яструб» («Blackhawk»), оголосив голова студії Тобі Еммеріх. Спілберг, чотириразовий лауреат премії «Оскар», також придивляється до режисерського крісла проекту.

 
На фото: Стівен Спілберг

Комікси розповідають про невеликий загін льотчиків-асів, які борються під час Другої світової війни під проводом загадкового Чорного Яструба. Їх база знаходиться на секретному острові Чорний Яструб, а ворогами виступають персонажі на зразок короля Кондора і короля Акули і різного роду експериментальні військові машини. Всі пілоти ескадрильї носять однакову синю форму з чорно-жовтою емблемою на грудях.

«Чорний Яструб» з'явився в 1941 році на хвилі популярності військових коміксів. Спочатку серію випускало видавництво Quality Comics, але в 1957-му права на персонажів перекупило DC. У 1940-х на піку популярності комікси про льотчиків-асів легко обходили за обсягом продажів Супермена та інших відомих нині супергероїв.

У 1980-х Спілберг вже виявляв інтерес до «Чорного Яструба», після чого видавництво DC відродило серію, оновивши склад персонажів. Інтерес постановника так і не вилився в повноцінний проект, і через кілька років у зв'язку з падаючими продажами комікс закрили.

 
«Blackhawk»

Першоджерело для великого екрану адаптує Девід Кепп, який працював зі Спілбергом над сценаріями фільмів «Парк Юрського періоду», «Війна світів» і «Індіана Джонс і Королівство кришталевого черепа».

За словами Спілберга, він радий продовжити співпрацю зі студією, спільно з якою недавно випустив блокбастер «Першому гравцю приготуватися».

Зараз Спілберг працює над п'ятою частиною франшизи «Індіана Джонс» і планує поставити нову версію «Вестсайдської історії».

 
Джерело: deadline.com
Переклад: kinobox.in.ua
 
#####