24
КВІ
2018

Зірка «Воно» зіграє дівчину-детектива Ненсі Дрю

Софія Лілліс отримала головну роль у фільмі «Ненсі Дрю і таємні сходи».

Софія Лілліс, відома глядачеві за роллю Беверлі Марш в хоррорі «Воно», зіграє легендарну дівчинку-детектива у фільмі «Ненсі Дрю і потаємні сходи» (Nancy Drew and the Hidden Staircase).

 
На фото: Софія Лілліс

На даний момент у екранізації однойменного твору Мілдред Вірт Бенсон немає сценариста або режисера. Продюсерами проекту виступають Еллен Дедженерес, Джефф Клеман і Чіп Діггінс. Венді Вільямс візьме на себе функції виконавчого продюсера.

Ненсі Дрю вперше з'явилася на сторінках роману «Таємниця старого годинника» в квітні 1930 року. Серія підліткових детективів була написана рядом авторів і випущена під колективним псевдонімом Керолайн Kін. Починаючи з 1959 року всі книги були значно перероблені, щоб виключити застарілі стереотипи. Правки мали спірний успіх. Багато експертів вважають, що в процесі перегляду оригінальний характер героїні був змінений на менш впевнений і більш жіночний. На початку 2000-х історію Ненсі Дрю кілька разів перезапускати, щоб привернути до творів сучасних читачів.

«Таємні сходи» - друга історія про Ненсі Дрю, яка з'явилася на прилавках книжкових магазинів в квітні 1930 року. У 1959 році вийшло перевидання, де оригінальний текст Мілдред Бенсон переробила Гарієт Адамс.

 
Фрагмент обкладинки книги «Nancy Drew and the Hidden Staircase»

У центрі сюжету - парочка літніх сестер Тернбулл, що живуть в старому особняку Вікторіанської епохи. Дивні події, що відбуваються в стінах будинку, призводять до того, що сестер звинувачують у вбивстві. Ненсі Дрю береться за справу і поспішає розгадати таємницю, щоб врятувати героїнь від в'язниці.

У 1939 році вийшла екранізація «Таємні сходи», де головну роль виконала Боніта Гренвілл.

Всього за мотивами книг про Ненсі Дрю було знято п'ять фільмів, два телесеріали, випущено понад 30 комп'ютерних ігор. Остання екранізація з Еммою Робертс в ролі дівчини-детектива побачила світ в 2007 році.

У 2018 року глядачі зможуть побачити Лілліс в серіалі HBO «Гострі предмети».

 
Джерело: variety.com
Переклад: kinobox.in.ua
 
#####