03
ЛИП
2018

Метт Деймон зіграє головну роль в драмі «Король нафти»?

Джон Красінскі спродюсує картину, засновану на реальних подіях.

Метт Деймон почав переговори зі студією Universal щодо участі в зйомках фільму «Король нафти» (The King of Oil). У разі досягнення угоди актор виконає роль мільярдера Марка Річа, одного з найвідоміших торговців нафтою в 1970-х.


На фото: Метт Деймон

Постановник «Тихого місця» Джон Красінскі спродюсує проект спільно з Аллісон Сігер, Вінсентом Зібером і Урі Сінгером. Відповідно до джерел, в кінцевому підсумку Красінскі може зайняти режисерське крісло картини.

Джо Шрепнел і Анна Вотерхаус, разом працювали над драмою «Сила волі», напишуть сценарій картини на основі книги «Король нафти: Таємні життя Марка Річі» (The King of Oil: The Secret Lives of Marc Rich) - біографії мільярдера за авторське Деніела Аммманна .

Марк Річ довгий час залишався одним з найуспішніших торговців нафтою в історії, поки в 1983 році проти нього не були висунуті звинувачення в ухиленні від сплати податків.

В ході розслідування з'ясувалося, що Річ здійснював незаконні оборудки з іранським урядом під час захоплення американських заручників. Засновник компанії Glencore не з'явився перед судом, оскільки знаходився в Швейцарії. Там він залишався аж до 2013 року, поки не помер у віці 78 років. Для багатьох ім'я Річа знайомого через помилування, яке мільярдерові дарували Білл Клінтон в свій останній день на посаді президента США.

Деймон і Красінскі раніше вже працювали разом. У 2016 році вони спродюсували драму «Манчестер біля моря», а до цього знялися в картині Гаса Ван Сента «Земля обітована».

Зараз Деймон готується приступити до зйомок у новій картині Джеймса Менголда «Форд проти Феррарі».

 
Джерело: deadline.com
Переклад: kinobox.in.ua
 
#####