04
ЛИП
2018

Тарантіно розридався після перегляду ремейка «Суспірії»

Знаменитий постановник дуже тепло прийняв сучасну версію класичного фільму жахів.

Лука Гуаданьїно, режисер мелодрами «Назви мене своїм ім'ям», в інтерв'ю La Repubblica розповів, що влаштував Квентіну Тарантіно спеціальний показ свого нового фільму «Суспірія». За словами Гуаданьїно, легендарний кінематографіст залишився в захваті від ремейка знаменитої картини Даріо Ардженто.


На фото: Квентін Тарантіно

«Ми дружимо ще з того моменту, коли були в журі Венеціанського кінофестивалю, - каже Гуаданьїно. - Я дуже переживав, але при цьому мені не терпілося почути, що він скаже. Ми подивилися фільм у Квентіна будинку, і його реакція мене неймовірно потішила. Він був дуже захоплений переглядом, а після нього заплакав і обійняв мене».

Оригінальна «Суспірія», що отримала назву по заголовку збірника есе Томаса де Квінсі «Зітхання з глибини душі» («Suspiria de Profundis»), з'явилася в кінотеатрах в 1977 році. Історія американської дівчини, яка приїжджає вчитися до престижного німецького балетного училища, швидко стала культовою і вважається одним з кращих зразків італійського джалло.


Кадр з фільму 
«Суспірія»

У 2015 році Гуаданьїно оголосив, що збирається перезняти «Суспірію» за участю акторів зі свого ж фільму «Великий сплеск», правда в підсумку з нього вдалося залучити тільки Тільду Свінтон і Дакоту Джонсон.

У ремейку також знімалися Хлоя Грейс Морец і Міа Гот. Композитор - Том Йорк з Radiohead. Реліз «Суспірії» в Штатах намічений на 2 листопада, але прем'єра, швидше за все, пройде на Венеціанському кінофестивалі.

В українських кінотеатрах «Суспірія» з'явиться 6 груденя.

 
Джерело: screencrush.com
Переклад: kinobox.in.ua
 
#####