17
СЕР
2018

PETA закликала бойкотувати фільм «Альфа»

Зоозахисники вважають, що через зйомки картини постраждало кілька бізонів.

PETA, американська організація із захисту прав тварин, закликала до бойкоту пригодницької стрічки «Альфа». Активісти впевнені, що бізони, показані в кадрі, були вбиті спеціально заради зйомок.


Кадр з фільму 
«Альфа»

«П'ятеро бізонів втратили життя тільки для того, щоб стати реквізитом в прохідному фільмі», - говорить старший віце-президент Ліза Ланж в заяві.

PETA закликає глядачів не купувати квитки на фільм Альберта Х'юза і тим самим дати зрозуміти Голлівуду, що вони не будуть терпіти жорстокість по відношенню до тварин.

У 2016 році The Hollywood Reporter провів власне розслідування і спробував з'ясувати, як обходяться з тваринами на знімальному майданчику. Тоді стверджувалося, що туші бізонів були закуплені на канадській бойні, а джерела, знайомі з виробництвом, підтверджували, що тварин не вбивали заради зйомок.

Вбивство заради зйомок заборонено Американською гуманістичною асоціацією. Як зазначає THR, знімальна група фільму не підозрювала про порушення правил організації, а працівник, який продав трупи тварин, міг виявитися шахраєм.

Дія фільму розгортається 20 000 років тому, коли Земля була холодним і незатишним місцем, де смерть чатувала на кожному кроці, а життя залежало від того, чи вдалося загнати здобич чи ні. Молодий мисливець з племені виявляється один на один з ворожим світом, повним смертельних небезпек. Йому належить поглянути в обличчя своїм страхам і знайти дорогу додому. І, можливо, від результату його подорожі залежить доля всього людства.

«Альфа» з 23 серпня в українському прокаті.

 
Джерело: hollywoodreporter.com
Переклад: kinobox.in.ua
 
#####