13
ТРА
2015

Marvel кличе Аву ДюВерней в свій всесвіт

Marvel кличе Аву ДюВерней в свій всесвіт

Оскільки реліз фільму «Чорна Пантера» заявлений у липні 2018-го, тоді як «Капітан Марвел» вийде на екрани трохи пізніше, у листопаді 2018-го, інсайдери припускають, що Ава все-таки придивляється до «Пантери».

Стен Лі і Джек Кірбі придумали Чорну Пантеру в середині 1960-х. Герой на ім'я Т'Чалла - нащадок королівської династії, правлячої вигаданою африканською країною Вакандой (згадку про неї можна було зустріти у фільмі «Месники: Ера Альтрона»).

 
На фото: Ава ДюВерней

Т'Чалла - один з найрозумніших персонажів всесвіту Marvel. Його батьківщина була одною з найбільш технологічно просунутих держав у світі, завдяки астероїда з вібраніума. Після смерті батька молодий король захищав країну від лиходіїв, які посягали на трон. Чудовий боєць, він уміло застосовував технології для захисту країни. З часом опинився в команді Месників. На цю роль узятий Чедвік Боузман, блискуче зіграв хрещеного батька соул-музики в картині «Джеймс Браун: Шлях нагору».

 
На фото: Чедвік Боузман

Цікаво, що новина про запрошення Дюверней на студію Marvel вийшла одночасно з проханням Американського союзу захисту громадянських свобод (ACLU) про розслідування практики найму працівників у великих голлівудських студіях, телеканалах і агентствах. ACLU вважає, що в Голлівуді існує гендерна дискримінація по відношенню до режисерів: жінок свідомо не запрошують на ці позиції.

 
На зйомках «Сельми»

Відзначимо, що жінки дійсно жодного разу не знімали фільмів для Marvel. Петті Дженкінс могла б поставити бойовик «Тор 2: Царство темряви», але через творчі розбіжності покинула режисерське крісло. Зараз вона замінила Мішель МакЛарен, що пішла з режисерського поста фільму «Чудо-жінка».

Інсайдери сайту The Wrap повідомляють про тверді наміри Marvel взяти в якості режисера «Чорної Пантери» когось з афроамериканців, а «Капітана Марвел», перший сольний фільм студії про супергероїню, повинна ставити жінка. Якщо Ава ДюВерней погодиться працювати над «Чорною Пантерою», то студія не тільки отримає міцного режисера, а й додасть плюсів в плані піару.

 
Кадр з фільму «На півдорозі в нікуди»

Ава ДюВерней не новачок у світі коміксів. У бутність свою публіцистом Ава працювала над розкручуванням картини Сема Реймі «Людина-павук 2». ДюВерней дебютувала в режисурі в 2008 році документальною стрічкою This Is The Life, а в ігровому кіно спробувала себе через два роки драмою I Will Follow. Популярність отримала після фільму «На півдорозі в нікуди», прем'єра якого відбулася на кінофестивалі «Санденс», де картину відзначили призом за режисуру.
 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####