15
ЖОВ
2018

Актор з «Хелловіна» вчився вбивати у справжнього кілера

Джеймс Джуд Кортні, який зіграв Майкла Майєрса в новому фільмі франшизи, розповів, як готувався до ролі вбивці.

Лице актора Джеймса Джуда Кортні протягом усього хоррору Девіда Гордона Гріна «Хелловін» приховано під маскою, але це не означає, що йому не було чого грати. Кортні розповів, що в основу дій Майкла Майєрса закладені спогади справжнього вбивці.


Кадр з фільму 
«Хелловін» 

Кілька років тому актор познайомився з найманим вбивцею, якому дуже хотілося розповісти свою історію. Кортні якийсь час жив з ним по сусідству і кожен день слухав цю людину, і одного разу показав йому «Вбивство на замовлення», в якому знімався сам. «Джиммі, це милий фільмєц, але людей вбивають зовсім інакше», - заявив кілер і показав, як це робити. Професіонал працює непомітно, тоді як в кіно заради драматичного напруження існують діалоги і паузи. «Справжній хижак не витрачає на це час. І я пам'ятав цю пораду, коли грав Майєрса», - говорить Кортні.


На фото: Джеймс Джуд Кортні

Кілька акторів, що грали Майєрса в різних фільмах, згадали про свій досвід в розмові з журналом Vanity Fair. Так, сценарист і режисер Нік Касл, що знявся 40 років тому у Джона Карпентера в першому «Хелловіні», розповів, що взявся за цю роботу, тому що платили 25 доларів в день. Касл, згодом зняв такі фільми як «Останній зоряний боєць», «Денніс-мучитель» і «Майор Пейн», згадав, як важко було знімати сцену втечі Майєрса з лікарні. «Був страшний дубак, а на мені з одягу лікарняний халатик і труси. Джон не сказав, що зараз ввімкнеться система з крижаною водою, і мені здалося, що в мене впиваються бурульки. Він кричить «мотор!», Я біжу і думаю: «Мабуть, треба було просити більше, ніж 25 баксів!»

«Хелловін» вийде в українськийпрокат вже 18 жовтня.

 
Джерело: vanityfair.com
Переклад: kinobox.in.ua
 
#####