17
ЖОВ
2018

Концепт-арт «Гаррі Поттера»

Студія Warner поділилася ексклюзивними малюнками до перших фільмів про хлопчика, який вижив.

4 листопада виповнюється 17 років з дня прем'єри фільму «Гаррі Поттер і філософський камінь», а вже починаючи з 15 листопада стартує прокат другого фільму франшизи «Фантастичні звірі», дія якої розвивається в світі, вигаданому Джоан Ролінґ.

Сайт Entertainment Weekly отримав кілька цікавих концепт-артів до ранніх фільмів.

Полтергейст школи Хогвартс Півз в книзі схожий на блазня: носить яскравий одяг, капелюх з бубонцями, помаранчеву краватку-метелика. Він маленького зросту, але, на відміну від привидів, не прозорий і не безтілесний. У фільмі Півз був би ось таким смішним чоловічком. Кріс Коламбус, який знімав «Філософський камінь», до сих пір засмучений, що не вдалося включити його в фільм, незважаючи на те що зняв зіткнення Гаррі і його друзів з Півзом. «У порівнянні з таким складним персонажем, як Добі, Півз здається трохи одновимірним, та й комедія у згенерованих на комп'ютері персонажів виходить не дуже», - говорить Коламбус. У фільмі Півза озвучував британський актор Рік Майял, який, на жаль, помер в 2014 році.



У фільмі «Гаррі Поттер і rtkb[ вогню» з'являються дракони. Творці фільму намучилися з ними, але в підсумку в картині деякі види розглянути складно. Зате тепер їх добре видно. Головним завданням художників було надати драконам максимальної реалістичності.

Валлійський зелений дракон.



Єдиний східний дракон - китайська вогняна куля.




Шведський короткорилий дракон.




Шкоданоскоп - схожий на дзигу предмет, який попереджає чарівників про небезпеку. Він з'являється в книзі «Гаррі Поттер і в'язень Азкабану», але з фільму його вирізали. Прилад отримував Гаррі в Великому залі Хогвартса, паралельно дізнаючись про село Хогсмід. Шкода, дизайнери даремно старалися, розробляючи пристрій.



В одному з флешбеків роману «Гаррі Поттер і таємна кімната» Том Редл стикався з Гегрідом (ще дуже молодим). Але в кіноверсії особу Хагріда залишили в тіні. «У ті часи ми не могли накласти лицемолодого Роббі Колтрейна на іншого актора, - говорить Кріс Коламбус. - Технології ще не дозволяли». У підсумку в сцені знімався дублер Колтрейна, імені якого так і не видно. Коламбус про це теж шкодує: «Зараз-то ми б зробили як з Куртом Расселом в "Вартових галактики 2". Але залишився начерк, так що можна подивитися, як виглядав би юний Гегрід в фільмі.


 
Джерело: ew.com
Переклад: kinobox.in.ua
 
#####