31
ЖОВ
2014

ТОП-10 на Хелловін

Сьогодні святкується Хелловін, тому ми вирішили скласти список з кращих картин, які допоможуть проникнутись атмосферою свята. Звичайно, можна цілу ніч дивитись «Американську історію жахів» або Хелловінські випуски «Сімпсонів», та ці фільми теж не варто оминати увагою.

#1 «Хелловін»
Класичний фільм жахів 1978 року режисера Джона Карпентера, що вплинув на появу жанру слешер. Картина розповідає про серійного вбивцю Майкла Маєрса, який ще будучи дитиною, вбив свою старшу сестру на Хелловін. Рівно 15 років потому він втікає з притулку для психічно хворих та починає знову вбивати. Фільм породив серію сиквелів, серед яких дійсно варті уваги «Хелловін 2» і «Хелловін: 20 років потому». Також не завадить переглянути римейк Роба Зомбі, який переосмислює історію Майкла Маєрса. А от його психоделічний сиквел можна сміливо пропускати.

#2  «Жах перед Різдвом»
Мультфільм режисера Генрі Селіка, продюсером і сценаристом якого виступає сам Тім Бертон. За сюжетом, Джек Скеллінгтон, житель міста Хелловін, випадково знаходить портал в місто Різдва і, щоб розвіяти щорічну одноманітність, вирішує відзначати це нове свято. Також вдалим вибором для перегляду будуть мультфільми «Труп нареченої», «Франкенвіні», «Кораліна у Світі Кошмарів», «Будинок-монстр», «Паранорман», «Монстри на канікулах».

#3 «Гаманець або життя»
Тематичний комедійний жахастик, який містить в собі чотири історії, що переплітаються між собою. В них герої порушують традиції Хелловіна, наживаючи собі великі неприємності. Чудово передана атмосфера свята розбавлена трешовим чорним гумором роблять фільм дійсно вартим уваги в цю ніч.

#4 «Фокус-покус»
Комедійне фентезі про трьох відьом, які хочуть висмоктати життя із всіх дітей в місті і стати молодими назавжди. Чарівна казка, яка ідеально підходить для перегляду на Хелловін у сімейному колі.

#5 «Донні Дарко»
Культова драма Річарда Келлі починається з того, що 2 жовтня головному герою з’являється гігантський заєць і повідомляє, що через 28 днів настане кінець світу. Серед головних плюсів даного шедевру: глибокий сюжет, який наводить на роздуми, неймовірна атмосфера, чудовий саундтрек та молодий Джейк Джилленхол.

#6 «Ворон»
Готичний трилер про те, як хлопець, убитий разом зі своєю дівчиною на Хелловін, воскресає і мстить кривдникам, був би не таким страшним, якби не той факт, що виконавець головної ролі, актор Брендон Лі, трагічно загинув на знімальному майданчику під час зйомок цього самого фільму. Епізоди, що залишились, знімали з дублером або доробляли за допомогою комп'ютерних технологій.

#7 «Крик»
Кіноманський слешер режисера Веса Крейвена. Чому «кіноманський»? А тому що цей фільм є своєрідною пародією на всі фільми цього жанру. Він наповнений відсилками до таких картин як «Хелловін», «Жахи на вулиці В’язів», «П’ятниця 13-е» та інші.

#8 «Хижа у лісі»
Молодіжний слешер, який порвав всі шаблони жанру. За сюжетом, галаслива компанія з п'яти друзів втікає на уїк-енд побешкетувати в ізольовану від усього світу сільську хатину. Хоча він починається як типовий жахастик про підлітків, але ви не уявляєте, що вас чекає насправді.

#9 «Зомбі на ім'я Шон»
Комедійний хоррор, один з найуспішніших в історії. Став першою частиною видатної трилогії «Корнетто», до якої також входять «Крутий фараон» і недавній «Кінець світу». Місцями дико смішний, часом несподівано серйозний, фільм згадав і процитував багато канонів зомбі-жанру - після чого і сам обернувся класикою.

#10 «Пила»
Психологічний трилер з елементами жахів про маніяка, який навчає людей цінувати життя незвичайними способами. Шедевр Джеймса Вана цього року святкує 10-у річницю. В честь цього в Америці на один тиждень випустили стрічку в широкий прокат. Ми ж з вами можемо цілу ніч дивитися всю серію.

Відпочиваємо! Смакуємо солодощі та переглядаємо улюблені стрічки;)
#####
Автор: Ігор Шевчук