16
ЛИС
2018

Apple займеться виробництвом повнометражного кіно

Компанія уклала угоду зі студією A24.

Apple і незалежна кіностудія А24 уклали договір про спільне виробництво повнометражних фільмів. Умови угоди не розголошуються, і невідомо, у скільки обійшлася угода. Також не повідомляється, в якому вигляді партнери будуть випускати картини - в кінотеатрах або ексклюзивно на стрімінг-платформі Apple.



Студія А24 зараз є головним постачальником незалежного кіно в Голлівуді. Вона випустила такі картини, як «Кімната», «Відьма», «Ex_Machina», а драма «Місячне сяйво» взяла «Оскар» в категорії «Найкраща картина» в 2018 році.

Apple з моменту оголошення про запуск власного стрім-сервісу працювала в основному над телевізійними проектами. Серед іншого компанія планує випустити нові серіали від М. Найта Шьямалана і Стівена Найта, відродити фантастичну антологію Стівена Спілберга «Дивовижні історії» і влаштувати багатосерійний перезапуск картини Террі Гілліама «Бандити в часі».

На даний момент ринок стрімінг-послуг контролюють Netflix і Amazon, які давно почали вкладатися у виробництво оригінального теле- і кіноконтенту. Disney і Warner Bros. активно працюють в тому ж напрямку. Apple, незважаючи на велику кількість заявлених проектів, поки пасе задніх. Співпраця з A24 може допомогти компанії вирватися вперед.

 
Джерело: variety.com
Переклад: kinobox.in.ua
 
#####