24
ЧЕР
2015

Пішов з життя композитор «Титаніка» Джеймс Горнер

Помер композитор Джеймс Горнер

Лауреат двох премій «Оскар» за музику і пісню до драми Джеймса Кемерона «Титанік» Джеймс Горнер загинув в минулий понеділок в авіакатастрофі поблизу Санта-Барбари. Композитору був 61 рік.
 
На фото: Джеймс Горнер

Перші новинні зведення повідомляли про розбитого приватного літака, який належав Горнеру. Через деякий час стало відомо, що загиблий пілот - композитор «Титаніка». Причина авіакатастрофи поки не повідомляється. Джеймс Горнер був авіалюбителем і володів п'ятьма літаками.

Смерть Горнера підтвердила його асистентка Сільвія Патріша. «Ми втратили чудову людину з добрим серцем і неймовірним талантом», - написала Сільвія на сторінці в Facebook.

 
На церемонії вручення премій «Оскар»

Музика до драми Джеймса Кемерона «Титанік» розійшлася тиражем в 27 мільйонів екземплярів. «Мені хотілося, щоб кожен поворотний момент фільму глядач відчув усім серцем, - говорив композитор про свою роботу до фільму 1997 року. - Коли ми втрачаємо персонажа, коли хтось перемагає, хтось програє, коли хтось зникає - щоразу я стежу за тим, що повинно відчувати серце глядача. Така моя основна задача».

З Кемероном Горнер працював над музикою до бойовика «Чужі» і збирався відновити співпрацю з режисером в продовженнях фантастики «Аватар», до якої він також писав музику.

У загальній складності у Джеймса Горнера 10 номінацій на премію «Оскар». Серед його інших відомих робіт є «Хоробре серце», «Ігри розуму», «Аполлон 13».

 
Запис музики до «Аватару»

Режисер Рон Говард у себе в Facebook написав: «Втрата Джеймса Горнера дуже глибока для всіх, хто любив його музику і фільми, які він так чудово супроводжував протягом усієї своєї роботи. Тим з нас, кому випала можливість працювати і дружити з Джеймсом, буде не вистачати його гумору, його розуму, його захоплення світом і його видатного таланту і смаку. Мені пощастило працювати з Джеймсом над сімома фільмами, і жоден з них не став би таким без його геніальної музики. Нам буде його не вистачати, хоча його видатна робота буде жити далі. Мої співчуття його близьким».

Одним з останніх фільмів, до якого композитор написав музику, буде спортивна драма Антуана Фукуа «Лівша».

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####