22
ВЕР
2015

Робота над «Тихоокеанським рубіжем 2» зупинилась

Роботи-єгері Гільєрмо дель Торо відправлені на склад. Студія Legendary призупинила виробництво «Тихоокеанського рубіжу 2», прибравши картину з прокатного розкладу, де за сиквелом було закріплено 4 серпня 2017.
 
Кадр з фільму «Тихоокеанський рубіж»

Повідомлення про перенесення проекту на невизначений термін показує, що відносини між компанією Томаса Тулла і її новим стратегічним партнером в особі Universal розвиваються не дуже благополучно. Голлівудський гігант, в даний час сидить на вершині бокс-офісу, звідки його цього року буде неможливо зіштовхнути, може собі дозволити сміливі фінансові рішення. Legendary ж у ситуації, коли мейджор відмовляється підтримувати будь-який з її фільмів, доводиться гарненько рахувати гроші.
 
Гільєрмо дель Торо на зйомках «Тихоокеанського рубіжа»

Витрати на оригінальний «Тихоокеанський рубіж», за чутками, склали суму у районі 190 мільйонів. У прокаті фантастичний бойовик приніс 411 мільйонів, проявивши себе особливо яскраво в Китаї. Однак таких результатів недостатньо для студії, яка явно бажає перерозподілити ресурси не на користь моделі крупнобюджетного кіно. Поки Legendary тільки відклала сиквел, чиї зйомки режисер готувався почати в листопаді. У гіршому випадку йому загрожує повна відміна.
 
Кадр з фільму «Багряний пік»

«Тихоокеанський рубіж 2» не перший фільм компанії Тулла, який відмовляється співфінансувати Universal. Навесні Legendary довелося повністю взяти на себе витрати на виробництво хоррора дель Торо «Багряний пік», оскільки мейджор вимагав зробити картину з рейтингом PG-13, вважаючи бюджет занадто великим для R-стрічки.
 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####