28
ГРУ
2015

«Пробудження сили» швидше за всіх досяг мільярда

Сьомий фільм франшизи «Зоряні війни» з підзаголовком «Пробудження сили» на минулих вихідних встановив ще один рекорд: зібрав у світовому прокаті 1 мільярд доларів всього за 12 днів.
 
Кадр з фільму «Зоряні війни: Пробудження сиили»

Колишній рекорд тримався за «Світом Юрського періоду», якому вдалося зібрати мільярд за 13 днів у червні минаючого року. Але тут варто пам'ятати, що у динозаврів Universal було гарна підмога у вигляді прокату в Китаї, тоді як фільм Джей Джей Абрамса отримає реліз в Піднебесній 9 січня 2016-го.

Крім того, сьомий Епізод став найкасовішою картиною для різдвяних свят, зібравши в США 49,3 млн. доларів, а також встановив рекорд для другого тижня прокату, зібравши на батьківщині 153,5 млн. доларів.

 
Кадр з фільму «Зоряні війни: Пробудження сиили»

За кордоном стрічка зібрала на минулих вихідних 133,3 млн. доларів. Після двох тижнів релізу фільм знаходиться на п'ятій сходинці найкасовіших фільмів 2015, ставши п'ятою стрічкою року, чиї збори перевищили мільярд. На четвертому місці поки тримаються «Посіпаки», на третьому «Месники: Ера Альтрона», на другому «Форсаж 7», а на першому знаходиться «Світ Юрського періоду», що зібрав 1,669 млрд. доларів.

На рахунку картини Абрамса на сьогоднішній день 1 090 573 329 доларів.

 
Кадр з фільму «Зоряні війни: Пробудження сиили»

У списку найкасовіших фільмів всіх часів, «Пробудження сили» займає поки 15-й рядок. Кількість фільмів, чиї збори перевалили за мільярд, збільшилася до 24-х.

Чи стане сьомий Епізод найкасовішим фільмом, обігнавши «Титанік» ($ 2,2 млрд.) І «Аватар», що знаходиться на першій сходинці з сумою в 2,8 мільярда доларів, покаже час.

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####